Üretici buğday fiyatlarına tepkili

Edirne'de Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açılmaması dolayısıyla Edirne Ticaret Borsası'nda buğday alım fiyatlarını malı alacak tüccarların belirlemesi üzerine verilen fiyatı beğenmeyen üretici, duruma

Bölgede Gündem 30.06.2014 16:12:00 0
Üretici buğday fiyatlarına tepkili

BİZLERİ ÜZÜYOR

Edirne'de 840 seviyelerinde olan buğday fiyatları, kalitesine göre 690 ile 730 TL’ye düştü. Borsadaki fiyatları beğenmeyen Edirne üreticisi salonu terk ederek duruma tepki gösterdi. Ahmet Eryılmaz adlı üretici fiyatların çok düşük olduğunu ifade ederek, çay parasına buğday verdiklerini söyledi. Sabri Yılmaz, cuma gününden bugüne fiyatların düşmesine tepki göstererek, yetkililerin üreticiyi kollaması gerektiğini savundu. Üretici İbrahim Yıldırımlı, Adana’da aynı buğdayın 930 TL’ye satıldığını ifade ederken, Edirne’de 750 TL’ye kadar düştüğünü söyledi. Yıldırımlı, "Anadolu’nun buğday açığını kapattığı söylenen Edirne’de bu seneki fiyatların düşük olması bizleri çok üzüyor" dedi.

YAĞIŞLAR KALİTEYİ DÜŞÜRDÜ

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, son dönemlerde yağan yağışların kaliteyi düşürdüğünü ancak durumun çok büyük sıkıntı oluşturmayacağını düşünmediklerini ifade etti. Arz fazlasından dolayı fiyatların etkilendiğini kaydeden Öztürk, "Üreticilere tavsiyem ihtiyacı olduğu kadar ürün satışı yapsınlar. Ürün satışını yayabildikleri kadar yaysınlar ki arz fazlası olup fiyatlar aşağıya düşmesin, diğer taraftan fiyatların düşmesine neden olan un ihracatlarının olmamasıdır. Kuzey Irak’taki olayları biliyorsunuz, diğer ülkelerde de sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle fiyatlar da talepli girmiyor" dedi. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, alımların ve hasadın devam ettiğini ifade ederek, borsaya 2 bin tonun üzerinde buğday geldiğini söyledi.

İHA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10