Yerli karpuz çıktı

Hayrabolu'da sezonun ilk yerli karpuzu çıktı. Hayrabolu Emiryakup Mahallesinde karpuz üretimi yapan Mehmet Bilsel ve Fahrettin Esen, sezonun ilk karpuzunu çıkardı.

Hayrabolu 9.07.2014 13:14:00 0
Yerli karpuz çıktı

BU YIL ZARARA UĞRADIK

Bu yıl karpuz üretiminin mahallelerinde 2-3 kez yaşanan kırımsı ve dolu nedeniyle zarara uğradığını belirten Bilsel “Bu yıl karpuzumuz piyasaya çıkmakta geç kaldı. Yaşadığımız kırımsı ve dolu olayı bize büyük zarar verdi ve ilk karpuz kırımında dolu nedeniyle gecikme yaşadık. Ama biz yine de en lezzetli karpuzu, kabak aşısı olmayan karpuzu pazara sunuyoruz” dedi.

30 DEKAR KARPUZ EKİLDİ

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hayrabolu’da ilk yerli karpuzu Emiryakup Mahallesinde ürettiklerini belirten Esen ise, “Bu yıl arkadaşımla birlikte karpuz üretme kararı verdik. 30 dekar karpuz ektik. Dolu nedeniyle sıkıntı yaşadık ama yine de karpuzu piyasaya sunduk. Karpuzumuzun lezzetini bilenler hemen karpuzları aldılar. Karpuz dolu ilk römorkumuz kısa sürede tükendi. İnşallah bundan sonra bir sıkıntımız olmaz” dedi.

 

 

Haber Merkezi 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10