Kent Güvenliği Yönetim Sistemi hizmete girdi

Şarköy'de kent güvenliği yönetim sistemi hizmete girdi. Güvenlik hizmetlerinin sunumunda bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmak suretiyle halkın güvenlik hizmetlerinden en ileri düzeyde yararlanması, suÃ?

Şarköy 9.07.2014 14:22:00 0
Kent Güvenliği Yönetim Sistemi hizmete girdi

30 KAMERA TAKILDI

Yetkililer “Sistemin amacı: Güvenlik hizmetlerinin verimliliğini arttırmak, algılanması zor güvenlik tehditlerini algılamak, adli soruşturmada ihtiyaç duyulabilecek kanuni deliller üretmek, kişilik hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin edebilmek, elektronik olarak trafiği denetlemek ve düzenlemektir” dedi. 12 noktaya takılan 30 kameranın 4 tanesi hareketli, 26 tanesi sabit olarak hizmete girdi.

AMAÇ CAYDIRICILIĞISAĞLAMAK

Şarköy yaşanan olayları en aza indirmek ve halkın güvenliğini sağlamak amacıyla, 7 gün 24 saat yerleştirilen kameralarla izlenecek. Şehrin muhtelif notalarına takılan hareketli ve sabit olarak hizmet veren kameralar görüntüleri, Şarköy emniyetine 7 gün 24 saat aktarılacak. 3 polis memurunun nöbetleşe görev yaparak inceleyeceği görüntüler yaşanan sıkıntıların daha kolay çözülmesini sağlayacak. Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, değişen toplum ve teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Şarköy yazın 30 bin nüfus olup kışın 300 bine yaklaşmakla birlikte büyümektedir. Görmüş olduğunuz bu sistem 800 bin lira bir maliyet karşılığında oldu. İnşallah suç işleyenleri caydırıcı olur” dedi.

Haber Merkezi

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10