İhsanoğlu: Vatandaş milleti bölen bir cumhurbaşkanı istemiyor

Trakya gezisi kapsamında Edirne'de yaptığı ziyaretlerin ardından Kırklareli'ne geçen, Kırklareli'den sonra Tekirdağ'a gelen Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Muratlı'd

Tekirdağ 14.07.2014 11:48:00 0
İhsanoğlu: Vatandaş milleti bölen bir cumhurbaşkanı istemiyor

HUZURU BOZAN ÇOK HADİSE VAR

Türkiye’de huzur arayışları varken, Türkiye’nin dışında huzuru bozan can sıkan çok hadisenin olduğunu ifade eden İhsanoğlu “Bu mübarek Ramazan gününde, barış ayında, merhamet ayında bizim yanı başımızdaki komşularımızda İslam adına çıkan caniler, çeteler sivilleri kesiyor, çocukları katlediyor, kadınlara tecavüz ediyorlar” dedi.

TEHLİKE ÇOK YAKINIMIZDA

İhsanoğlu, Türkiye’nin komşu ülkelerinde kubbelerin, camilerin, mezarların yıkıldığını ifade ederek “Tehlikelerin bizim çok uzağımızda olmadığını, çok yakınımızda olduğunu unutmayalım. Biz bu ateşi üzerine benzin dökmeyelim. Bu acının üzerine en azından su serpelim ki bu ateşin Alevi ülkemize sıçramasın. Türkiye de huzuru yakalamak isterken, yurt dışındaki itibarımızı yeniden sağlamak isterken hiçbir zaman unutmayalım ki bizim en büyük ideallerimiz Atatürk’ün Yurtta sulh, cihanda Sulh öyküsüdür” dedi.

3 ADAYDAN BİRİNİ SEÇECEKSİNİZ

Türkiye’nin 10 Ağustos’ta sandığa gideceğini anımsatan İhsanoğlu, “Bu sefer farklı bir sandığa gidecek. Geçen Mart ayında gittiğimiz gibi belediye reisi seçimine gitmeyecek veya milletvekili seçimlerine gidecek değil. Birkaç kişiyi seçmeyecek bir kişiyi seçecek. 3 tane aday var onlardan bir tanesini seçecek. İşte o 3 kişiden birisi olarak huzurunuza geldim ve sizin desteğinizi talep ediyorum. Ben sizi biraz rasyonel düşünmeye davet ediyorum. Bu davetimi de sırf size değil burada bulunan siz aziz kardeşlerime değil bütün vatandaşlarıma akıllarını yürütmeye davet ediyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI DOĞRU SEÇİLMELİ

Cumhurbaşkanın doğru seçilmesi gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, aksi taktirde 5 sene içinde ülkenin çok şey çekeceğini iddia ederek, “Bu kişiyi doğru seçmezsek 5 sene çekeriz. Bu 5 sene içinde de neler neler çekeceğimiz şimdiden belli oldu zaten. İçerde huzursuzluk var çünkü hep cepheleşmeden, zıtlaşmadan, sen, benden, kutuplaşmadan bahsediliyor. İnsanlar arkalarından güç alarak hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Arkalarına aldıkları o güç 76 milyon değil onun bir kısmı. Peki 76 milyonun tamamı nerede o da mühim değil. Bu böyle olunca 76 milyon içinde sıkıntılar olacaktır. Bu sıkıntıyı gidermek için iç cepheyi birleştirmek lazım. Ayrılık gayrlık olmaması lazım, dirlik tohumlarını ekmemiz lazım. Bu yolda büyük gayretler harcamamız lazım” dedi.

76 MİLYONU KUCAKLAYAN BİR CUMHURBAŞKANI GÖRMEK İSTİYOR

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu “Vatandaşların hepsi milleti ikiye bölen cumhurbaşkanı istemiyor. Millet en tepe makama göndereceği insanı bir siyasi partinin savunucusu olmaması hususunda kanaat sahibidir. Siyasi görüşlerin yeri meclistir. Devletin tepesinde özel bir siyasi gündemle gelinmez. Türkiye’de ancak çok parti meclisi olan başkanları cumhurbaşkanı seçilmiştir. Rahmetli Turgut Özal’ı, Allah ömürle versin Süleyman beyi seçmiştir. Bunların hepsi yukarı çıktıktan sonra parti gömleklerini ilelebet çıkarmışlardır. Onun için yukarıya çıkaracağımız, devletin başına seçeceğimiz insanın bütün partilerden eşit mesafede, siyaset üstü, devletin gündemini kendisi belirlemiş, kendi gayeleri için değil, milletin bütünlüğü için siyaset üstü yönlendiren bir Cumhurbaşkanı seçmemiz lazım” dedi.

İFTAR PROGRAMINA KATILDI

İhsanoğlu, Süleymanpaşa İsmet İnönü Spor Salonu’nda programın ardından Süleymanpaşa sahil dolgu alanda düzenlenen iftara katıldı. 8 bin kişilik iftar programında vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu “10 Ağustos’taki seçim için bir teklif getirdiklerini ifade ederek “Bu tabibin seçimini doğru yaptığınız zaman çare bulunuyor. Çaresizlik, yareler tabibini bularak çaresine kavuşacaktır. Onun içinde size bu 10 Ağustos’taki seçim için bir teklif getiriyoruz ve diyoruz ki, ülkenin birliği, dirliği ve bütünlüğü için, iç tehlikeler ve dış tehlikeler için Türkiye’nin bir tabibe ihtiyacı vardır. İlacı o getirecektir. Yekpare olan yaraları saracaktır” dedi.

BİR VE BERABER OLMAYA İHTİYACI VAR

İhsanoğlu, Türkiye’nin bir ve beraber olmaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin temel niteliklerinde yani anayasada belirtilen laik sosyal hukuk devleti niteliklerini koruması gerekir. Türkiye’de kanun hakimiyetinin ve kanun karşısındaki vatandaşların eşitliğinin tesis edilmesi lazım gelmektedir. Türkiye de maalesef bu konularda önemli sıkıntılar çekmiştir ve çekiyor” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10