Ergene Havzası Koruma Eylem Planı değerlendirildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Meriç-Ergene Havzası Koordinatör Valiliği olan Tekirdağ Valiliği tarafından Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde bugüne kadar yürütülen çalışm

Tekirdağ 15.07.2014 14:00:00 0
Ergene Havzası Koruma Eylem Planı değerlendirildi

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı’nın açılış konuşmasının ardından Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaaslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Varır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel  Etki ve Değerlendirme ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dağ,  Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Tamer Kimençe, Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan tarafından Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde  yürütülen çalışmalar  hakkında birer sunum yaptı.

GENEL DEĞERLENDİRME YAPILDI

Sunumlardan sonra Vali Ali Yerlikaya ve Orman Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Lütfü Akça tarafından genel değerlendirme yapıldı. Toplantı Meriç-Ergene Havzası Yönetim heyeti seçimi ile sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ergene Nehri’nin kirliliğinin temizlenmesi ve havzada yapılacak çalışmalar sunumlar eşliğinde katılımcılara aktarıldı. Toplantıya Orman Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, DSİ Genel Müdürü Yardımcısı Ömer Özdemir, DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer katıldı.

Haber Merkezi

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10