Doğan, Madımak raporunu değerlendirdi

Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) açıkladığı Madımak raporunu değerlendiren Türkiye Kamu Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, "DDK geç kalınmış adaleti yerine getirdi" dedi.

16.07.2014 13:17:00 0
Doğan, Madımak raporunu değerlendirdi

KATLİAM OLARAK RESMİYET KAZANDI

Doğan, yıllardır kanayan yaralara çare bulunması açısından DDK raporunun bir ilk olduğunu, Madımak raporunun geç kalınsa da adaletin yerine getirilmesi açısından çok önemli olduğunu ifade ederek “DDK ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çalışmalarıyla açıklanan Madımak raporu ile ilgili açılamasında, "Madımak raporu ile olay katliam olarak resmiyet kazanmıştır. Türkiye’de adaletin bu kadar vahim bir olayda geç kalınsa da DDK raporu bir ilki gerçekleştirmiştir. Rapor ile devlet yetkililerinin sorumsuzluğu ortaya çıkarılarak olayın niteliği gösterilmiştir. Bu rapor katliamdan sonraki yargılanmaların bir sonucu olarak görülebilir” dedi.

HAYALİN ÖTESİNE GEÇEMEZ

Türkiye’de birçok olay yaşandığını ifade eden Doğan “Tecavüzlerin, suikastların, sokak ortasında cinayetlerin yaşandığı ülkemizde adalet bu kadar geç olsa da sonuca ulaşmıştır. Eğer diğer olaylarda da Madımak gibi adalet bu kadar geç sonuç verecekse Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi hayalin ötesine geçemez” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10