Felaketin boyutu gözler önüne serildi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından suların çekilmesiyle yaşanan felaketin boyutları da ortaya çıktı.

Bölgede Gündem 17.07.2014 16:00:00 0
Felaketin boyutu gözler önüne serildi

EVLER TEMİZLENMEYE BAŞLANDI

Uzunköprü’de meydana gelen sel felaketinin ardından vatandaşlar evlerini temizlemeye başladı. Vatandaşlar evlerinin içerisinde bulunan suları kova ile dışarıya atarken Uzunköprü Belediyesi ekipleri de vidanjörle bahçelerdeki suların çekilmesi için kolları sıvadı. Bazı vatandaşlar da evlerinin içerisinde bulunan sel sularını boşaltmak için duvarlara delik açtı.

GECEYİ KOMŞULARINDA GEÇİRDİLER

Selden dolayı komşularında yattıklarını belirten Okşan Eren, "Geçen akşam şiddetli yağan yağmur nedeniyle sel mağduru olduk. Bütün evlerimiz yarıya kadar sular içerisinde kaldığı için bütün eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Evlerimiz sular altında olduğu için akşam üst katta bulunan komşularımızda kaldık. Selzedelerin çoğu yaşlı kişiler ve hiçbirinin maaşı yok. Temizlik yapamıyorlar, kendimiz temizlikçi çağırdığımızda 350 TL istiyorlar” dedi. Bir başka selzede Mürvet Durmuş ise, “Bütün eşyalarım selden dolayı zarar gördü” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10