Karslı: Kur-an hayat kitabıdır

Kapaklı Belediye Başkanlığı ve Kapaklı Müftülüğü tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kur-an ve bizler" konulu konferansa konuşmacı olarak Prof.Dr.İbrahim Hilmi Karsl

Kapaklı 20.07.2014 15:35:00 0
Karslı: Kur-an hayat kitabıdır

DİĞER MÜDÜRLÜKLER DE GELECEK

Önceki gün saat 22.00’da Recep Güven Parkı’nda düzenlenen program imam hatip Yakup Temel’in Kuran-i Kerim tilaveti ile başlarken, programda konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, “ Ramazan programında bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Kapaklı’nın tarihinden bahsetti. Kapaklı’nın ilçe olması için herkesin çaba gösterdiğini ifade eden Mandalı, bayramdan sonra yeni yapılan binada başta Kaymakamlık olmak üzere diğer müdürlüklerin de gelerek halka hizmet vereceğini ifade etti. Mandalı, 27 Temmuz’da Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanması için referandum yapılacağını ve kararı halkın vereceğini belirtti.

KUR-AN’I İYİ ANLAMALIYIZ

Konferans veren Prof.Dr.İbrahim Hilmi Karslı da Kur-an’ın insanları uyarmak için geldiğini ifade etti. Kur-an’ın hayat kitabı olduğunu vurgulayan Karslı, “Kur-an’ı iyi anlamamız gerekiyor. Kuran insanı ve toplumları doğrulayan en faydalı olana götürmektedir. Medeni toplumu adil, hayırsever, incelik sahibi haline getirmiştir. Kuranın insanlık tarihine kazandırdıklarını anlatmak imkansızdır. Onu anlatmaya da gücümüz yetmez” dedi.

KUR-AN CAPCANLI ÖNÜMÜZDE

Karslı, Kur-an’ın insanı bilgiye, akla ve düşünceye davet ettiğini ifade ederek “Kur-an’ın sayfalarını okuyup anlamaya çalışın. Kuran capcanlı önümüzdedir. Yeter ki onun çağrısına kulak veriniz. Kuran insanlığa yapılan son çağrıdır ve müjdedir” dedi. Programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen,  Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kapaklıspor Başkanı Adem Yavaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10