"Biz şeffaf bir odayız"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı yapmak üzere dün saat 16.30'da toplandı.

Çerkezköy 22.07.2014 19:17:00 0

GELİR GİDER BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Meclis Toplantı Salonu’nda Taha Ülker başkanlığında yapılan toplantı, saygı duruşunda bulunması ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde 2014 Yılı Haziran Ayı Gelir-Gider Cetvelleri, Banka Cetveli ve Mizan görüşülürken, Haziran ayı toplam gelirinin 665 bin 982,36 TL olduğu, Gelir Bütçesi’nin şimdiye kadarki gerçekleşme oranının ise yüzde 59,3 olduğu ifade edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Haziran Ayı Gelir Bütçesi oybirliği ile karara bağlandı.

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise Gelir-Gider Cetvelleri, Banka Cetveli ve mizan görüşüldü. Çerkezköy Ticarete ve Sanayi Odası’nın Haziran Ayı toplam giderinin 197 bin 199,42 TL, Gider Bütçesi’nin şimdiye kadarki gerçekleşme oranının ise yüzde 37,38 olduğu belirtilirken, odanın mizanında ise 7 milyon 565 bin 565,30 TL ile denklik sağlandığı ifade edildi. Meclis, ilgili kalemleri oybirliği ile kabul etti.

 

 

GERGİNLİK YAŞANDI

Gelir-Gider Cetvelleri, Banka Cetveli ve Mizan’ın görüşülmesi sırasında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz arasında gerginlik yaşandı. Rahmi Yılmaz meclis üyelerine gönderilen ayrıntılı tablo yerine, toplantı için özel hazırlanan özet tablo üzerinden bilgilendirme yapılmasına tepki göstererek “Biz toplantıda neden bu kalemleri bize gönderdiğiniz gibi ayrıntılı bir şekilde ekranımızda göremiyoruz” dedi ve diğer tablo üzerinden bilgilendirme yapılmasını istedi.

TÜM TOPLANTI NOTLARINI GÖNDERİYORUZ

Rahmi Yılmaz’ın sözleri üzerine konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da önceki yönetim döneminde meclis üyelerine bilgilendirme notu bile gönderilmediğini ifade etti. Önceki yönetim döneminde hiçbir üyeye bir belge gönderilmediğini söyleyen Kozuva “Hazırlanan kağıtlar toplantı sırasında önlerine konuluyordu. Biz şeffaf bir odayız dedik ve tüm bilgilendirme notlarını meclis üyelerimize toplantıdan birkaç gün önce mail ortamında gönderiyoruz” diyerek böylelikle hem tabloların rahatça incelenebildiğini, hem de kimsenin zamanından çalınmadığını belirtti.

YANLIŞ ANLAŞILMALARA MAHAL VERMEYELİM

Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş da toplantıya biraz geciktiğini ve kendisini bir tartışmanın içinde bulduğunu söyledi. Ortada bir yöntem tartışması olduğunu söyleyen Savaş, “Eğer bugün bu konuya yeterince vakit ayırır ve bir sonuca varırsak, bu tartışmayı bir daha yaşamayız. Karşılıklı konuşmalar, ‘meclis üyeleri arasında bir uyumsuzluk mu var?’ gibi yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir” dedi. Savaş, kendilerine düşenin bu yanlış anlaşılmalara mahal vermeden meseleleri konuşmak olduğunu ifade etti.

BUGÜN YİNE AYNI ŞEYLERİ KONUŞUYORUZ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker,  bu meseleyi bir sene önce konuştuklarını bugün yine konuştuklarını ifade ederek “Benim önerim, yönetim, bizlere gönderdiği tablolara ek olarak özet tabloyu da göndersin ve toplantıda bilgilendirme detaylı tablo üzerinden yapılsın” dedi. Ülker, tatlı konuşarak bir sonuca varabileceklerine inandığını belirtti. Toplantıda son olarak, TOBB tarafından düzenlenecek olan “Meclis Üyeleri Bilgilendirme Toplantıları” hakkında bilgiler verildi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10