Polis denetimlerini sıklaştırdı

Ramazan bayramına sayılı günler kala Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Büro Amirliği de uygulama ve denetimlerini artırdı.

Çerkezköy 23.07.2014 12:38:00 0
Polis denetimlerini sıklaştırdı

RADAR UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından başlatılan radar uygulamasının devam ettiğini ifade eden yetkililer “Cengiz Topel Caddesi, Hayri Batur Caddesi ve Hikmet Uğraş Caddesi’ne radar uygulaması yapıldı. Önümüzdeki günlerde de Fevzipaşa Caddesi ve Barbaros Caddesi’nde de radar uygulaması başlayacak” dedi. Yetkililer, uygulama kapsamında pazartesi günü 37 aracın, salı günü ise 35 aracın radara düştüğünü ifade etti.

356 TL PARA CEZASI UYGULANIYOR

Yetkililer, Çerkezköy’de bulunan caddelerde hız limitinin 50 kilometre olduğunu anımsatarak, hız limitini yüzde 10 geçen sürücülere ceza kesileceğini vurguladı. Hiçbir sürücüyü uyarmadıklarını, durdurmadıklarını, gidişlerine göz yumduklarını belirten yetkililer “Hızı 56 kilometre olan sürücülere 172 TL, hız limitini yüzde 30 aşan sürücülere ise 356 TL para cezası uygulanıyor” dedi.

AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN GEÇİŞİ YASAK

Yapılan uygulamalarda iki günde Trafik Kanunu’nun 47/1-C bendini ihlal eden 92 sürücüye ceza kesildiğini ifade eden yetkililer “Son günlerde ağır tonajlı araçların geçişinden şikayet edilen Hikmet Uğraş Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi’nde tam aksi bir uygulama var. Cengiz Topel Caddesi ağır tonajlı araç, TIR, kamyon gibi araçlara kapalı. Bu araçların bu yoldan geçmeleri yasak” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10