Kanser taramaları başlıyor

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, kanserin günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu ifade ederek "Sebebi bilinen ölümler sıralamasÄ?

Tekirdağ 23.07.2014 17:22:00 0
Kanser taramaları başlıyor

TARAMA YAPILIYOR

Ülkemizde Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde halen meme, kolon ve rahim ağzı kanserlerinin taramaları yapıldığını ifade eden yetkililer “Kadın kanserleri arasında önemli bir orana sahip olan serviks(rahim ağzı)  kanseri için, ülkemizdeki 30-65 yaş arasındaki kadın nüfusunun serviks kanseri tarama programının desteklenmesi, aynı zamanda en fazla kanser sebebi olan HPV (insan papilloma virüs) sıklığının ve genotiplerinin ortaya konması için yeni bir çalışma başlatılmıştır. Konuyla ilgili olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca beş yıllık HPV taraması hizmet alımı yapılmıştır” dedi.

TEKİRDAĞ’DA DA BAŞLAYACAK

1 Ağustos tarihinden itibaren 81 ille birlikte Tekirdağ’da da serviks kanseri taramalarında HPV numune alımına başlanacağını söyleyen yetkililer “İlimiz ilk olarak çalışmalarını tamamladığı Süleymanpaşa, Şarköy, Muratlı ve Malkara ilçeleriyle taramalara başlayıp daha sonraki haftalarda tüm ilçelerimizde konuyla ilgili çalışmalar başlayacak. Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Tekirdağ Devlet Hastanesi 2. Kısımda faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde toplum tabanlı kanser taramaları yapılmaya devam etmektedir. KETEM’de tarama hedef nüfusundaki kişilere HPV DNA taraması, meme ve kolon kanseri taramaları, Aile Hekimlerinde de kolon kanseri ve HPV taramaları ücretsiz olarak yapılacak.  Tüm halkımızı bu taramalar konusunda bilinçlendirmeye ve taramalarını yaptırmaya davet ediyoruz. Çünkü kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Farkındayız kanseri yeneceğiz” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10