Tulumba ve lokma tatlısı ön planda

Dini bayramların vazgeçilmezleri ve olmazsa olmazlarından olan tatlılara bu bayram da vatandaşlar bütçelerine göre rağbet gösteriyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız baklavacılar ve pastane sahip

Çerkezköy 24.07.2014 19:30:00 0
Tulumba ve lokma tatlısı ön planda

BAYRAMLARIN OLMAZSA OLMAZI

Rumeli Tulumbacısı Hasan Çoban, uzun yıllardan beri Çerkezköy’de Pastane işlettiğini ve bir süredir de tatlı imalatçılığını sürdürdüğünü belirterek, “Bu bayramda vatandaşlarımızın büyük kısmı en çok fiyatlarının diğer tatlılara göre daha ucuz olması bakımından uygun bulunması nedeniyle Tulumba ve lokma tatlılarına rağbet gösteriyor. Bu tatlılarda diğer tatlılar gibi lezzet bakımından da çok güzel. Üstelik bu tatlıların kilogramının 10 lira olması da vatandaşlara cazip geliyor. Bir yıl içinde şekere üç kez zam yapıldı. Ancak biz tatlılara zam yapmadık ve üç yıl önceki fiyatlardan satışlarımızı halen devam ettiriyoruz” dedi.

BAKLAVADA BAYRAM KAMPANYASI BAŞLATTIK

Hacıoğlu Baklavacısı, Üretim ve Kalite Kontrolden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati Aksu da, her yıl olduğu gibi bu bayram da bayram kampanyası başlattıklarını ve her kesimin tatlı yemesini hedeflediklerini belirtti. Necati Aksu, “1966’dan bu yana Trakya’da hizmet veren ve üretime başladığı günden itibaren de kalitesinden ödün vermeyen Trakya’nın 48 yıllık tatlıcısı Hacıoğlu Baklavacısı olarak biz de  bu yıl en çok her kesim tarafından rağbet gören meşhur ev tipi baklavamız oldu. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ev tipi baklavada kampanya yaptık. Normalde bir tepsisinin  fiyatı 80 TL olan ev tipi baklavanın fiyatını 49.90 TL’ye düşürdük. Geçen yılki altın kampanyamızı bu yıl fiyatları düşürerek gerçekleştirdik. Kampanyamızı fiyatlarda indirimle süslememiz aynı zamanda kampanya kapsamında yer alan ev tipi cevizli baklavaya rağbet daha çok oldu. Maddi durumu çok iyi olmayan vatandaşlar tulumba , şekerpare ve kadayıf  gibi  tatlılara rağbet gösteriyor. Ayrıca bizde, Bülbül yuvası, Saray sarması, cevizli sarı burmada en çok tercih edilen yani rağbet gören tatlılar. Biz her zaman kaliteli ve bol çeşidimizi halkımızın tercihine sunuyoruz. Bu bayramda da diğer baklava çeşitlerimizde de özel indirimlerimiz var” dedi.

 HER ZAMAN BOL ÇEŞİTLE HİZMETTEYİZ

Gökçin Pastaneleri Yönetim Kurulu  Başkanı Hacı Aksu ise, Bayram seyran her zaman bol çeşit baklava ile Çerkezköy ve bölge halkına hizmet verdiklerini ve fakat bu bayramda tatlı siparişlerinde bekleneni bulamadıklarını belirtti,  Hacı Aksu, “Bu Ramazan bayramının biraz uzun olması ve bu tatili değerlendirmek için tatile çıkanların çoğunlukta olması nedeniyle bu ramazan bayramında beklenen tatlı siparişini alamadık. Dediğim gibi bayramda beklentilerimiz az herkez tatile çıkıyor. Bizde en çok cevizli baklava tercih edilen tatlıların başında geliyor. Gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız ise Tulumba ve şekerpareyi tercih ediyorlar. Bizler de diğer baklavacılar gibi bayramda özel indirimler yaptık” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10