Çerkezköy Filistin için ayakta

Çerkezköy Samsunlular Derneği, Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, KIzılpınar Erzurumlular Derneği ve Çerkezköy Kafkas Türkleri Derneği üyeleri önceki ak

Çerkezköy 25.07.2014 12:32:00 0
Çerkezköy Filistin için ayakta

FİLİSTİN HEPİMİZİN NAMUSUDUR

“Filistin hepimizin namusudur”, “Ne zaman uyanacaksın ey Müslüman”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık”, “Dadaşlar seninle beraberdir Filistin”, “Kahrolsun İsrail” yazılı dövizler taşıyan grup, “Dik dur eğilme bu ümmet seninle”, “Gazze’ye uzanan eller kırılsın”, “Filistin sen bizim onurumuzsun” ve “Kahrolsun Siyonist emperyalistler” sloganları attı.

NE ZAMAN SİLKİNECEĞİZ?

CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram, Türkiye’nin halkıyla, hükümetiyle Filistin halkına destek verdiğini, fakat 1 buçuk Müslümanın ayakta uyuduğunu ifade ederek “Bize ne oldu? Neden silkinip ayağa kalkmıyoruz? Bugün İsrail anneleri doğurmasın diye, babaları savaşmasın diye öldürüyor. Onlar insan değil mi?” dedi.

DUALARIMIZLA DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK

Bir aydır Ramazan’da dualarıyla Filistin’e destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Bayram “Bizler dünyanın en ucundaki Müslümanın burnu kanadığında yüreğimiz sızlamıyorsa kendimizi sorgulamalıyız. İsrail mallarını tüketen biz Müslümanlar değil miyiz? Hangimiz protestomuzu gerçek anlamıyla yapabiliyoruz? Artık uyanalım. İsrail kundaktaki bebeği öldürüyorsa 50 yıl sonrasını düşünüyor. Biz neden günübirlik yaşıyoruz” dedi.

UZAKTAN BAKMAKLA OLMAZ

Ayhan Baykaldı’nın okuduğu duanın ardından konuşan Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın da “Biz bıkmayacağız, usanmayacağız. Tüm Çerkezköy halkı sokağa inene kadar ve bu zulüm bitene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Eylemi seyreden vatandaşlara da seslenen Akın “Uzaktan seyretmekle olmaz. Biz burada kötü bir şey yapmıyoruz. Allah rızası için mücadele edelim” diyerek tüm vatandaşları eyleme destek vermeye çağırdı.

KURAN OKUDULAR

Kızılpınar Erzurumlular Derneği Başkanı Kadir Işık da, “Vicdanınız rahatsa gidip evlerinizde rahat bir şekilde uyuyun. Fakat vicdanınız rahat değilse yürüyüşümüze katılın” dedi. Selim Akbulut’un okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından grup sloganlar atarak Atatürk Caddesi’nde yürüdü. 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10