"Gazzeliler ölüyor ama insanlık diriliyor"

Mavi Marmara Saldırısında İsrail'in lanetini kınayan platform üyeleri, İsrail'in artan vahşetine bir kez daha dur demek için dün Cuma namazı sonrası belediye meydanında basın açıklaması yapt

Çerkezköy 25.07.2014 17:10:00 0

TEKBİR GETİRDİLER

Çerkezköy Filistin’le Dayanışma Platformu üyeleri tarafından Cuma namazı sonrasında Filistin’e destek için meydanda toplandı. İsrail'in uyguladığı zulme tepki gösteren Çerkezköylüler akan kanın bir an önce durması için dua etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi pankart açıp sloganlar atarak İsrail yönetimini protesto etti. Tekbir getiren topluluk, "Müslüman uyuma, Filistin'e sahip çık", "Kahrolsun İsrail" diye bağırdı.

“TAVRINI ORTAYA KOYMUŞTUR”

Dün saat 14.00’da düzenlenen programda platform adına konuşan Türkay Karakaş, siyonist devletin katliamlarını lanetlemek için dünyadaki onurlu ve merhametli tüm insanların meydanlara indiğini ifade ederek “Asya’da, Avrupa’da, Afrika’da, Amerika’da hatta İsrail’de dünyanın her köşesinde meydanlar dolmuştur ve insanlık zulmü lanetlenmiştir. Siyonist baskıdan korkan devlet yöneticileri ise sustular veya kırık dökük bir iki beyanatla olayı görmezlikten geldiler. Ama halklar bu oyunu bozdu ve meydanlara indi. Mazlumdan yana katı tavrını da ortaya koydu” dedi.

 “İSRAİLİ LANETLİYORUZ”

Çerkezköy halkı olarak dünya insanları ile beraber el ele Siyonist devletin katliamlarını lanetlediklerini kaydeden Karakaş “Bu katliamı seyredenleri ve himaye edenleri lanetliyoruz. Her türlü zulmü ve zalimliği lanetliyoruz. Mısır’daki, Suriye’deki, Arakan’daki, Irak’taki zorba düzenleri de lanetliyoruz. Dünyada terörizmi beş kol olarak programlayıp salanları, ihtilallerde kendi zalim kuklalarını milletin başına bela eden Malikilerin, Esadların, Sisilerin, paralelcilerin kuklacıları olan Beynelmilel siyonizmi lanetliyoruz. Ahlaki dejenere etmeyi, homoseksüelliği ve her türlü ahlaksızlığı normalmiş gibi göstererek modalaştıran Siyonizmin sinsi metotlarını lanetliyoruz. Din ve gelenekleri tahrip etmeyi böylece mukavemetleri kırmayı hedefleyen beş kol faaliyetlerini lanetlemekteyiz. İslam aleminin kalbine, İngilizler aracılığı ile yerleştirilen Siyonist zalim İsrail devletinin zulümlerini kahrederek lanetliyoruz. Hususen sivil hedefleri, çocukları, yaşlıları hedef alan bu vahşi katliamı şiddetle kınıyoruz” dedi.

“MESCİDİ AKSA DÜŞER”

Türkay Karakaş’ın konuşmasının ardından araştırma yazar Abdullah Yıldız konuşma yaptı. Filistin’e karşı yapılanları tüm dünya ülkelerinin görmesi, zulmün son bulması gerektiğini kaydeden Yıldız “Gazze biziz, Gazze hepimizin. Gazze’de yaşananlardan dolayı Çerkezköy’deki vatandaşlarımızın yürekleri yanıyor. Türkiye’de böyle bir durum olsa ilk yüreği yanacak insanlar yine Gazze’deki Müslümanlarımız olacaktır. Gazzeliler Filistinliler Mescidi Aksa’nın mücahitleridir. Onlar yok edilirse Mescidi Aksa da düşer” dedi.

DUA ETTİLER

İsrail’in korkak bir devlet olduğunu ifade eden Yıldız “Arkasında birileri olmadan böyle saldırıda bulunamaz. 800 kardeşimizi öldüren, 4 bin Müslümanı ise yaralayan İsrail’in 50 asker fire verince yaşadığı korkuyu çok iyi gördünüz. Allah’a dua ederek İsrail ve onun gibi devletlerin mağlup oldukları günü göreceğiz. Gazzeliler ölüyor ama insanlık diriliyor” dedi. Konuşmaların ardından imam hatip Ahmet Bulut meydanda toplanan vatandaşlarla birlikte Filistinli Müslümanlar için dua etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Ak Parti Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Filistinle Dayanışma Platformu üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10