Ağır bilanço; 3 günde 16 kişi boğuldu

Türkiye'nin çeşitli tatil bölgelerinde son 3 günde serinlemek isteyen 16 kişi boğularak hayatını kaybetti.

30.07.2014 17:33:00 0
Ağır bilanço; 3 günde 16 kişi boğuldu

YOLDA HAYATINI KAYBETTİ

Trabzon'un Araklı İlçesi'nde, hidroelektrik santralinin yapımı sırasında dere üzerinde oluşturulan gölete giren 17 yaşındaki Ali Şahin boğularak hayatını kaybetti. Olay dün saat 12.00 sıralarında ilçenin Çukurçayır Mahallesi'nde dere üzerindeki gölette meydana geldi. Arkadaşları ile birlikte gölete giren Ali Şahin, boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşlarının çevredekilere haber vermesi ardından sudan çıkartılan Ali Şahin hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

BABA VE 2 KIZI DENİZDE BOĞULDU

Kırklareli'nin Vize İlçesi'ndeki de Karadeniz sahili Kıyıköy'de serinlemek için denize giren Hasan Çörük (42), Gözde (15) ve Gizem Çörük (17) boğularak hayatını kaybetti. Aynı bölgede denizde kaybolan 42 yaşındaki Veysel Polat'ın bulunması için çalışmalar devam ediyor.

EMRULLAH BOĞULDU, AĞABEYİ ARANIYOR

İstanbul'dan ailesiyle birlikte Ramazan Bayramı tatili için Kıyıköy'e gelen Abdülkadir Atıcı (16) ve kardeşi Emrullah Atıcı (14) serinlemek için girdikleri denizde dalgalara kapıldı. AFAD ve Sahil Güvenlik ekipleri Emrullah Atıcı'nın cesedine ulaşırken, kardeşi Abdülkadir Atıcı'yı arama çalışmaları devam ediyor.

4 KİŞİ BOĞULDU

Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dün ve bugün denize giren 4 kişi boğularak hayatını kaybetti. İstanbul'dan, Sakarya'nın Kocaali İlçesine bayram tatiline gelen 16 yaşındaki Yiğit Çitçioğlu, dün öğle saatlerinde Alandere mevkiinde serinlemek için denize girdi. Ancak denizde yüzen genç suda batıp çıkmaya başladıktan sonra suda kayboldu. Gencin cansız bedeni olay yerine gelen kurtarma ekipleri tarafından sudan çıkartılarak ailesine teslim edildi. Yine Kocaali İlçesi'nde önceki gün akşam saatlerinde denize giren Mert Sinan (6) bir anda gözden kayboldu. Bir süre sonra Sinan’ın cansız bedenine ulaşıldı.

İKİ KARDEŞ ARANIYOR

Karasu ilçesinde ise tatil için ilçeye gelen 15 yaşlarındaki Ali ve Salih Ozan kardeşler serinlemek için girdikleri Karadeniz'de dalgalara kapılarak çırpınmaya başladı. İki kardeş bir süre sonra suda kayboldu. Arama kurtarma ekipleri tarafından iki kardeşi bulmak için kıyı şeridinde ve açıklarda zodyak botlarla arama çalışmaları devam ediyor. Bartın'ın Amasra İlçesi'nde de Zafer Tabak (39), girdiği denizde boğuldu. Denizden çıkarılan Tabak'ın cesedi, savcı ve olay yeri inceleme ekibinin geç gelmesi nedeniyle yaklaşık 3 saat sahilde bekletildi.

ARKADAŞLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE BOĞULDU

Kastamonu'nun Cide İlçesi'nde de Halil Yılmaz (16), serinlemek için girdiği denizde boğularak yaşamını yitirdi. Cide İmam Hatip Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Halil Yılmaz, dün saat 14.00 sıralarında Yeniköy'deki Gilivri Yalısı sahilinde arkadaşlarıyla denize gitti. Yüzerken dalgaların açığa sürüklediği Halil Yılmaz, bir anda gözden kayboldu. Sahildekilerin haber vermesiyle AFAD ve sahil güvenlik ekipleri denizde arama başlattı. Yılmaz'ın cesedi, dalgıçlar tarafından yaklaşık 4 saat sonra denizden çıkartıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

SULAMA GÖLETİNDE BOĞULARAK CAN VERDİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde de arkadaşlarıyla serinlemek için sulama amaçlı oluşturulan gölete giren 14 yaşındaki Ömer Faruk Kanar, bir süre yüzdükten sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının haber vermesiyle gölete gelen mahalle sakinleri, Kanar'ı sudan çıkardı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından öldüğü belirlenen Kanar'ın cesedi, otopsi için morga gönderildi.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Şile'nin Kurna köyündeki kontrolsüz alanda ailesi birlikte denize giren İsmail Aydemir (25), azgın dalgalara yenik düştü. İsmail Aydemir'in ölüm haberini alan babası ve aile yakınları hastanede sinir krizi geçirdi.

DENGESİNİ KAYBEDİP ÇAYA DÜŞTÜ

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde balık tutmaya giden ailenin 13 yaşındaki oğlu Semih Can Celebe, dengesini kaybedip Çarşamba Çayı'na düştü. Semih Can'ı kurtarmak isteyen babası Oğuz Celebe, ağabeyi Hüseyin ve amcası Yavuz Celebe de atladıkları suda akıntıya kapılıp kayboldu. Yavuz Celebe'nin cesedi önceki gün bulunurken, baba ve iki oğlunun cesetlerine de dün ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10