4 bin kişi Edirne ve İstanbul'u gezdi

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl Edirne ve İstanbul'a düzenlenen kültür gezilerine toplam 4 bin kişi katıldı.

Çerkezköy 31.07.2014 18:42:00 0
4 bin kişi Edirne ve İstanbul

EK SEFERLER KONULDU

Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşların gezilere yoğun ilgi göstermesi dolayısıyla ilave seferler yapıldı” dedi. Kültür gezilerinin bu yıl İstanbul ve Edirne illerine düzenlendiğini söyleyen Akay “Taleplerin artması ile birlikte İstanbul için otobüs sayısını ikiye, Edirne için ise üçe çıkardık” dedi.

EDİRNE’YE TALEP DAHA FAZLA OLDU

Bir ay boyunca devam eden gezileri kapsamında 2 bin 600 kişinin Edirne gezisine, 2 bin 400 kişinin de İstanbul gezisine katıldığını ifade eden Belediye Başkanı Akay, “Seyahat firmalarımız Kültür gezilerimize katkı sağladı. Biz belediye olarak sadece araçların yakıt masrafını karşıladık. Metro Turizm, Kale Seyahat ve Kale Birlik firmalarına da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Bu kadar talep olacağını düşünmediklerini ifade eden Akay önümüzdeki yıllarda gezileri daha da genişleterek Bursa’ya da kültür gezisi düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

İFTARLARA 14 BİN KİŞİ KATILDI

Ramazan ayında düzenlenen mahalle iftarları ile ilgili de konuşan Akay “Belediye olarak bu yıl ilk kez mahalle iftarları düzenledik. İftarların beklenenin üzerinde talep görmesi nedeniyle iftar programlarının sayısını artırdık” dedi. Mahalle iftarlarında en az 5 bin kişiye iftar vermeyi hedeflediklerini belirten Akay “Ancak mahallelerde talepler artınca bazı mahallelerimizde 2, bazı mahallelerimizde üç yerde iftar programı düzenledik. Toplamda 10 mahallede verdiğimiz iftar programlarına 14 bin kişi katıldı” dedi.

ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK

İftar programlarına olan ilgiden de memnun kaldıklarını ifade eden Akay önümüzdeki yıl daha çok kişiye iftar vermeyi hedeflediklerini söyledi. Bu yıl ilk kez düzenlenen mahalle iftarlarında tespit edilen bazı ufak aksaklıkların önümüzdeki yıl yaşanmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay belediye olarak halkın sorunlarının çözümü için çalışmaları hızlandırdıklarını dile getirdi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10