Personele hizmet içi eğitim verildi

Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında süt toplama merkezlerinin 31.12.2014 tarihine kadar onay almaları gerektiğini ifade eden yetkililer, onay almayan süt toplama merkezlerinin faaliy

1.08.2014 13:18:00 0
Personele hizmet içi eğitim verildi

PROSEDÜRLER DE ANLATILDI

Bu kapsamda söz konusu süt toplama merkezlerinin onay işlemlerinde işleyişi hızlandırmak amacıyla Kırklareli’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerinde görevli sorumlu personele Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem Özel ve Mühendis Elifcan Okçuoğlu tarafından eğitim verildi. Süt toplama merkezlerinde hijyen, gerekli evraklar, fiziki koşullar ve işleyiş prosedürü hakkında bilgilerin verildiği toplantı soru ve cevaplarla son buldu.

ONAY ŞARTLARI

Süt Toplama Merkezleri Onay Şartları şöyle sıralandı: “Süt toplama merkezi iki ana bölümden oluşmalı. İşletme içi; zemin ve duvar temizlenebilir dezenfekte edilebilir fayans vb. malzemeden yaptırılmalı, tavan temizlenebilir, tank içine yabancı madde düşmesine izin vermeyecek yapıda olmalıdır. İşletme içinde yeterli aydınlatma ve havalandırma sağlanmalıdır. Sütün araçlara yada araçlardan tanka aktarıldığı borular yerde olmalı, boruların ağzı kapalı bir şekilde duvara asılabilmesi sağlanmalıdır. İçeride sıcak ve soğuk su, el temizlik ve dezenfeksiyon malzemesi, kurulama malzemesi bulunan lavabo olmalıdır. Tankın yıkanması için gerekli sıcak ve soğuk su sağlanmalıdır”

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10