Otobüs trafiğine özel araç engeli

Bir süre önce faaliyete başlayan Çerkezköy Otobüs Terminali'nde özel araçların şehirler arası peronlara girmesi sıkıntı yaşanmasına neden oluyor.

Çerkezköy 1.08.2014 13:20:00 0
Otobüs trafiğine özel araç engeli

BELEDİYE GEREKENİ YAPSIN

Otobüs firması yetkilileri, Otobüs Terminali’nde şehirlerarası otobüs peronlarının bulunduğu yerlere özel araçlar ile firmalara ait olmayan bazı özel minibüslerin park etmeleri nedeniyle otobüslerinde dönmede sıkıntı yaşadığını belirterek, bu sorunun çözümü için belediyenin gerekeni yapmasını istediler.

TRAFİK DE YOĞUNLAŞTI

Otobüs terminalinin eskisi gibi olmadığını artık terminalden Türkiye’nin dört bir yanına seferler yapıldığını belirten firma yetkilileri, otobüs seferlerinin yoğunlaşması nedeniyle terminalde trafiğin de yoğunlaştığını belirtti.

SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ

Özel araçlar için terminalin yan taraflarında ve ön kısmında park yeri olmasına rağmen otobüslerin peronlarının bulunduğu yerlere park etmelerinin, buradaki trafiği büyük ölçüde engellediğini ifade eden firma yetkilileri “Yoğunluk olduğu zaman otobüsler peronlardan zorlukla çıkabiliyor. Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın bu konuda gerekeni yaparak sorunu çözülmesini bekliyoruz” dedi.

ZABITADA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Nüfusu 150 bini aşan Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olduğunu ifade eden firma yetkilileri “Çerkezköy’deki otobüs terminalinin bölgemizde örnek bir terminal olması gerekiyor” dedi. Şimdiden önlem alınmazsa bu durumun önüne zor geçileceğini söyleyen firma yetkilileri “Şuana kadar bu konuyla ilgili bir uygulama yapılmadı” dedi. Terminalde 24 saat nöbet tutacak en az 3 kişinin olması gerektiğini ifade eden firma yetkilileri, mesai saatleri içinde de zabıtanın otogarda çeşitli kontrolleri yaparak üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Haber / Gülveren VATNSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10