Akay: Spor salonunun hali içimi acıttı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Futbol sahası ile İstasyon Mahallesi'nde bulunan Kapalı Spor Salonu hakkında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çerkezköy 1.08.2014 14:30:00 0
Akay: Spor salonunun hali içimi acıttı

“BİNAYI TADİLATA ALACAĞIZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilerleyen günlerde yapacakları projeler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan ve dönemin Belde Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından yaptırılan futbol sahası hakkında konuşan Akay “Futbol sahasının çevresi gerçekten kötü durumda. Tribünlerin koltukları kopmuş ve adeta parçalanmış durumda. Depomuzda bulunan koltuklarla tribünleri elden geçirerek saha yanında bulunan binayı da tadilata almayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra sahanın etrafını da çevirerek bir personelimizle kontrol altına almayı planlıyoruz” dedi.

“TALEPLERİ KARŞILAYACAĞIZ”

Saha zeminini elden geçirerek kullanılır hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Akay “Çerkezköy’de faaliyet gösteren spor kulüplerinin sahayla ilgili olarak kullanım talepleri oluşacak ve onların da saha ihtiyacı karşılanacak. Saha belli bir dönemde kontrolsüz kalmış ve maalesef talan olmuş. Öncelikli olarak sahayı ve çevresini kendine getirmek istiyoruz, daha sonra ise hangi kulübün talebi varsa onları yönlendirip değerlendireceğiz” dedi.

“DIŞ CEPHESİNDE SORUN YOK”

Çerkezköy’de dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından İstasyon Mahallesi’nde 2002 yılında yapılan Kapalı Spor Salonunun da uzun yıllardır atıl durumda olduğunu ve kimsenin bu salona el atmadığını kaydeden Akay “Geçtiğimiz günlerde bu kapalı spor salonuna gittiğimde gördüklerim içimi acıttı. Bu yıl yaz okullarını açtığımız için bir çok spor kulübü, okullar ve vatandaşlarımızın spor salonu talebi oluştu. Sonuç olarak faal durumda olan bir spor salonumuz bulunmuyor. Atıl durumda bulunan kapalı spor salonunun ilk olarak alt katını basan suyu tahliye ettirdik. Salonda ilgili olarak bir planlama yapmayı düşünüyoruz. En azından fizibilite çalışmasını tam anlamıyla yapacağız. Daha önce ortalama bir şeyler çıkarmamıza rağmen, yüksek rakamlardan dolayı vazgeçtik. Tekrar inceleyerek spor salonunun dış cephesinde bir sıkıntısının olmadığını gözlemledik. Su basmaması için etrafına drenaj isteyecek. Salonun alt katıyla ilgili olarak bir masraf çıkarıyorlar ve yapılacak olan çalışmaların bana göre yaklaşık tutarı da 300-400 bin TL civarında olacak” diye konuştu.

“HALKIMIZ İÇİN İYİ ŞEYLER YAPACAĞIZ”

Spor salonunu elden geçirerek vatandaşların hizmetine sokmak istediklerini kaydeden Akay “Bir takım hesaplamalar yaptık ve tribünlerin de koltuğunun olmadığını gördük. 800 kişilik bir tribün alanının olduğunu belirledik. Ayrıca solonun etrafında ise belediyeye ait 15 dönümlük ciddi bir alan bulunuyor. Orayı açarak otopark yapılması gerekiyor. Daha sonrasında belki açık tesisler yapılabilir. Basketbol sahası ve mini bir halı saha gibi ilave olduğunda o alanda hareketlenme olacağını düşünüyoruz. Çerkezköy için güzel şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN YAZI BEKLİYORUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı TEDES projesine de değinen Akay “ Tekirdağ Büyükşehir ile ortak alanlarımız bulunuyor ve onlardan gelecek olan yazıyı bekliyoruz. Yazımız geldikten sonra ihale aşamasına geçilecek. İhalenin de Ağustos ayı sonunu bulacağını tahmin ediyorum” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10