Öztrak: Ülkenin önünü açacak bir aday sunduk

Çerkezköy'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, millete, ülkenin önünü açacak bir aday sunduklarını ifade etti.

Çerkezköy 3.08.2014 13:03:00 0
Öztrak: Ülkenin önünü açacak bir aday sunduk

“SEÇİMİ ÖNEMİ KAVRANAMADI”

Önceki gün saat 16.00’da Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelen Öztrak, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin çok önemli bir seçime gittiğini söyleyen Öztrak “Ben bu seçimin öneminin kavrandığının kanaatinde değilim. Çerkezköy’e bu bayramdan sonra ilk gelişim ve Çerkezköy halkının da Ramazan bayramını kutlamak istiyorum. Birkaç ilçeye uğramıştım ama Çerkezköy’e uğrayamadım. Ramazan bayramı deyince Ortadoğu ve Kafkaslara batığımız zaman burada yer alan ülkeler arasında Türkiye, cumhuriyetin kurulduğundan beri 90 yıldır ramazanı huzur içinde geçiren, bayramları huzur içinde kutlayan çok az sayıda ülkeden birisidir. Biz bunu hiç tereddütsüz Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyetin değerlerine, milletin iradesinin yansıdığı gazi meclisine borçluyuz. Dönüp baktığımız zaman bu coğrafyada sultanlıklar, emirlikler, başkanlıklar ama parlementer demokrasi azdır” dedi.

 

 

“İKİ TEMEL AKIM VAR”

Türkiye’de bir seçime girerken tabloya bakıldığında iki temel akım olduğunu ifade eden Öztrak “Birincisi Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ‘Ben on iki yıl bu bölgeyi idare ettim, bu yıldan sonra başkanlık seçimini getireceğim. Parlementer demokrasiyi bitireceğim’ diyen bir aday var, diğer tarafta ise muhalefetin birleşip gösterdiği bir aday var. Bu partilerin bir özelliği var. Bu partiler Atatürk mareşal Çakmak çizgisinden, Atatürk Menderes çizgisinden, Atatürk İsmetpaşa çizgisinden geliyor. Bu partiler bu zamana kadar rekabet etmişlerdir. Şimdi ise bu rekabeti bir yana bırakıp bir araya gelmişler gazi meclisinin içinde yer aldığı parlamenter rejimi korumak ve kollamak için ortak bir aday çıkardılar” dedi.

“BU SEÇİM SON ÇIKIŞ”

Türkiye’yi hızla Ortadoğu bataklığına sürüklemek, kaosa götürmek, kutuplaştırmak isteyen 12 yıllık statükonün bir otoyolda ilerlediği ifade eden Öztrak “Bu milletin o otoyoldan çıkması için, barışa demokrasiye yeniden kavuşması için son bir çıkışa geldi. Muhalefet partileri milletin önüne getirdiği çözüm projesi budur. Türkiye’de Türk milleti olarak bizlerin bu gerçekleri görmemiz lazım” dedi.

“301 ŞEHİDİN HESABINI VERSİN”

Bu 12 yıllık statükonun adayının neden bu kadar çaresizce cumhurbaşkanı olmak için uğraştığnı da soran Öztrak “Onu da alacağım diyorsun. Yeni Türkiye’den bahsediyorsun. Değiştirmediğin yer kalmadı. Biz bundan memnun değiliz. Bu ülkede nüfusun yüzde 40’ı iki günde bir et yemeği koyamıyor. Üstünü başını değiştiremiyor. Borca batmış vaziyette. Zorla madenlere indiriliyor ve o vatandaşlarımız şehit oluyor.  301 maden şehidi var. Statükonun adayı 50 yıllık sağlık sistemini nasıl düzelttiklerinden bahsediyor. Bunların hesabını ver. Neden güvenlik önlemi almadın? Fıtratında yok. Dünyanın her yerinde maden kazalarını sıfıra indiren sistemler var” dedi.

HERKESİ İÇERİ ALDI

Aralık ayında yaşananlara da değinen Öztrak “Aralık ayında kendi aralarında kavga çıktı. Ortaya da bir takım şeyler atıldı. O iddialar ortaya atıldığı zaman ‘bana darbe yapmak isteyenler bu konuları atıyor’ dedi. ‘Bu iddialardan aklanmamız gerekiyor’ diyerek düzenleme yaptı. Fezlekeyi meclise gönderdiler. Gelen fezlekelerin mecliste komisyonda incelenmesi gerekiyordu. Yüce divanda hesap vermeleri gerekiyordu. Aylarca beklendi ve AK Parti de komisyona üye vermedi. Sonunda bizler bağırmaya başladık. Bu sefer komisyonu kurduk. Komisyon kuruldu, başkanlarını seçtiler. Başkan seçilen adam ‘fezlekelerin içine endeks koyulmamıştır, tekrar endeks koyulsun’ diye gönderdi. Bu fezlekelerin elimize geçmesini engellediler. Vatandaşla paylaşılmasını engellemeye çalışıyorlar. Ciddi iddialar var ki korkuyorsunuz. Korkunca da önce meclisin çalışmasını engellediniz. Gazi meclisini bu korku ile yok etmek istiyorlar. Bunları soruşturan polisleri içeri aldı, yetmedi savcıları oradan oraya sürdü. Bununla ilgili söz söyleyen vatandaşın üzerine gidiyorsun. Bu korku ile her şeyi ele geçirmek istiyor. Ailesi, kendisi için bu son çıkış. Bütün gücü eline alacak ama yetmeyecek. Vatandaş ayakkabı kutularını, 50 milyonluk rüşvet kasalarının hesabını soracaktır. Meclisten sonra muhalefetin üzerine gelip kapatmaya çalışacak. Sonra vatandaşı susturmaya çalışacak. Bu korku ile beraber her şeyi yutan kara delikler gibi  demokrasi ile ilgili her şeyi yutan kara delik olmuştur” diye konuştu.

“MİLLET DOĞRU OLANI YAPACAKTIR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin insanın demokratik ortamda parlementer rejimde yaşaması ile diktatörlüğe gitmesi arasında tercih yapacağı bir seçim olacağını kaydeden Öztrak “Bizim adayımızın monşer olduğunu söyledi ve Mısır’da doğduğunu ifade etti.  Adam her zaman Türk vatandaşı olarak kalmıştır. Dilini, dinini, memleketini unutmamıştır. Üniversite hizmet için gerekeni yapmıştır. İsrail yanlısı ve Filistin düşmanı olduğunu söylediler. Kendisi Yahudi üstün hizmet madalyası alırken,  Türkiye’de Filistin üstün madalyası alan tek Türk Ekmelettin İhsanoğlu’dur. Türkiye’nin önüne yeniden cumhuriyet tercihleri çerçevesinde ülkenin önünü açacak bir adayı millete sunduk. Diğer tarafta karanlık diktatör olan aday vardır. Millet doğru olanı yapacaktır. 10 Ağustos’ta seçimlerde sandıklara sahip çıkınız. Her yerde adayı anlatınız. İnsanların doğum yeri önemli değildir, vatana hangi bağlarla bağlandığı önemlidir” dedi. 

“TRAKYA’NIN SESİNİ HAYKIRACAĞIZ”

Seçimlerin de çok önemli olduğunu kaydeden Öztrak “Bu seçimler Türk halkının zulüm döneminden çıkış dönemi olacak. Teşkilatlarımız canla başla çalışıyorlar. İnanıyorum ki Türkiye demokrasiye, özgürlüğe kavuşacaktır. Çorlu’da Salı günü heykel meydanında büyük Trakya mitingi yapacağız. Bu mitinge katılımı bekliyorsunuz. Bu ülkeyi diktatörlüğe götürenlere yol vermeyeceğiz diye Trakya’nın sesini haykıracağız” dedi.

“KAZANAMAMA DURUMU YOK”

Basın mensuplarının “Ekmeleddin İhsanoğlunu destekleyenler arasında CHP ilk başlarda yer alıyor.  Seçimi kazanama durumunda CHP’de ne tür sıkıntılar baş gösterecektir” sorusuna da cevap veren Öztrak “Bu seçimi kazanamama durumu yoktur. Hiçbir zaman bizler yola kazanamayacağız diyerek çıkmayız” dedi.

HESABI VERİLMELİDİR

IŞİD tarafından 55 gündür rehin tutulan vatandaşlarla ilgili de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Bu rehineler kurtarılmalıdır. Benim orada tek bir vatandaşım IŞİD’in elinde rehin kalmamalıdır. Tek bir gün tek bir saat kalmamalıdır. IŞİD’in hükümet tarafından desteklendiğine dair emareler var. Belli yerlerde yakalanan kamyonlar yakınlığa dair bir şeyi işaret ediyor.  Zaten Erdoğan IŞİD’e Terör örgütü de diyememiştir. Başta konsolos olmak üzere oradaki vatandaşlarımız bir an önce kurtarılmalıdır. Ne yapılıp ne edilip kurtarılmalıdır. Çıkıp 55 gün neden orata tutulduğunun hesabı verilmelidir” dedi. Programa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye meclis üyeleri, kayyum heyeti üyeleri ile partililer katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10