Çerkezköy'ün gururu oldu

Atatürk İlköğretim Okulu'nda başladığı eğitimini Fevzipaşa Ortaokulu'nda sürdüren, İstanbul Erkek Lisesi'ni derece ile bitirip 2008 yılında Çapa Tıp Fakültesi'ne giren Ã??

Çerkezköy 3.08.2014 15:39:00 0
Çerkezköy

SOMA’YI UNUTMADI

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen diploma töreninde dönem mezunları adına konuşma yapan Müge Göre, 6 yıl önce başladıkları serüveni tamamladıkları bu mutlu ve gururlu günlerine katılan herkese teşekkür etti. 2 ay önce Soma’da yaşanan maden faciasını da anımsatan Göre “Hekimliğin amacı insanları yaşatmak iken tam da bu yaşatma görevini bizim üstlenmek üzere olduğumuz şu sıralarda bundan 2 ay önce Soma’da meydana gelen facianın derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Tek bir yaşamı kurtarmak, tek bir hastayı iyileştirmek için sarf edeceğimiz onca çabayı düşününce Soma’da ihmalkarlıklar sonucu bir anda 301 yaşamın kaybolduğunu gören biz hekimlerin motivasyonunun azalmaması mümkün mü?” dedi.

 

 

HAYALLERİ SÜSLEYEN FAKÜLTELERDEN BİRİ

Soma’da hayatını kaybeden tüm maden emekçilerine rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileyen Göre “Bir daha böyle faciaların yaşanmamasını umuyoruz” dedi. Konuşması ile salondakileri duygulandıran Göre, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ülkemizin en eski tıp fakültesi olduğunu ifade etti. Okulun tarihi boyunca on binlerce mezun verdiğini söyleyen Göre “İstanbul Tıp Fakültesi bir ekoldür. Gelenekleri olan bir fakültedir. Bunun farkında olan ve hekim olmak isteyen gençlerin hayallerini süsleyen fakültelerden birisidir” dedi. 6 yıl önce bu büyük ailenin bir üyesi olma gururuna eriştiği için kendisini çok şanslı gördüğünü söyleyen Müge Göre “Hekimlik hayatım boyunca İstanbul Tıp Fakülteli kimliğimden hep gurur duyacağım” diye konuştu. Anne ve babalara da seslenen Müge Göre “Takdiri ve teşekkürü asıl hak edenler maddi ve manevi olarak her koşulda eksik etmeyen kişilerdir. Asıl kahramanlar sizlersiniz. Kendinizle gurur duyabilirsiniz” dedi.

 

 

HEM VİCDANİ HEM HUKUKİ OLARAK YÜKÜMLÜDÜR

Hekimlik mesleğinin dünya var olduğu sürece önemini yitirmeyeceğini ifade eden Göre “Bu kutsal mesleğin korunmasına azami özen gösterilmelidir. Ne yazık ki emek, sabır, insan sevgisi ve çok yoğun bilgi gerektiren bu meslek zor koşullar altında icra edilmektedir. Hekimler dünyanın her yerinde insan hayatına acil müdahale gerektiren durumlarda yer, zaman, olayın nedeni, olayda bulunan insanların dil, din, ırk ve düşünceleri ne olursa olsun müdahale etmekle hem vicdani hem de hukuki olarak yükümlüdür. O müdahaleyi yapmazsa suç işlemiş olur. Bu zor coğrafyada ise bir hekim toplumsal olaylar esnasında meydana gelen tıbbi acil müdahale gerektiren durumlarda insana yardım ederken kendini mahkeme salonlarında, hakim karşısında sanık olarak bulabilir” dedi.

SAĞLIK SİSTEMİNİN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Hekimlere yönelik şiddete de değinen Müge Göre “Ne yazık ki bu zor coğrafyada hekime şiddet artık maalesef çok olağan karşılanmaktadır. Bu şiddet cinayetle de sonuçlanabilmektedir. Sağlık sisteminin aşırı özelleştirilmesi sonucu hasta ile hekimin buluşma alanına paranın girdiği bu çarpık sistemin suçu yok mu? Bu sistem, hekimleri sağlık sektörünün ücretli işçileri haline getiriyor” dedi. Konuşması ile salondakilerin etkileyen Müge Göre, yaklaşık 20 dakika süren konuşmasının ardından ayakta alkışlandı.

ALLAH HER ANNE BABAYA YAŞATSIN

Mezuniyet törenine eşi Gülseren Göre ve İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde okuyan diğer kızı Mine Göre ile birlikte katılan Çerkezköy ticaret ve siyaset erbaplarından Erol Göre, hayatın bütün zorluklarına rağmen kızının başarısı karşısında gurur duyduğunu ifade ederek “Allah her anne babaya bu duyguyu yaşatsın. Bunu kelimelerle ifade etmek elbette ki zordur. Kızım eğitimi boyunca göstermiş olduğu özverili çalışmalarının meyvesini almanın mutluluğunu bizlere yaşattı. Bu mutluluğu bize yaşatan kızımla, çocuklarımla gurur duydum” dedi. Kızının doktorluk gibi ulvi bir meslekle insanlığa hizmet edecek olmasının da ayrı bir onur kaynağı olduğunu söyleyen Erol Göre “Dil, din, ırk, mezhep, renk ayrımı yapmaksınız vatana, millete ve devlete, insanlığa hizmet edecek olmasından son derece mutluyum” dedi.  

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10