Kubilay: Çerkezköy girişimci kenti olsun

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak ile birlikte İrmet Hospital'ı ziyaret etti.

Çerkezköy 4.08.2014 18:07:00 0
Kubilay: Çerkezköy girişimci kenti olsun

HASTANEYİ GEZDİ

Hastane girişinde başhekim Op. Dr. Ahmet Türker, Hastane Müdürü Alper Atasoy ve hastane personelleri tarafından karşılanan Kaymakam Kubilay, 14 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan 11 katlı hastanede canlandırma odası, alçı odası, aşı odası, acil müdahale odası, resepsiyon, danışma, kantin, çocuk polikliniği, kadın yoğun polikliniği, yeni doğan yoğunbakımı ve diğer birimleri gezerek Başhekim Ahmet Türker’den bilgiler aldı.

 

 

SAĞLIK HİZMETLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Daha sonra Başhekim Odasına geçen Kubilay burada yaptığı açıklamada, İrmet Hastanesi’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediklerini belirtti. Çerkezköy’ün çok hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu ifade eden Kubilay “Sağlık hizmeti de en önemli hizmet alanlarından biri. Gerek kamu tarafından gerekse özel hastaneler tarafından yapılan sağlık hizmetlerini önemsiyoruz. Her geçen gün büyüyen ilçemizde bu yenilikleri görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

 

BU HİZMETLERİN ÇOĞALMASINI ARZULUYORUZ

Bu yatırımı yapanları tebrik eden Kubilay “Çerkezköy girişimci kenti, markaların şehri olsun istiyoruz. İlçemizde bu güzel hizmetlerin çoğalmasını temenni ediyoruz” dedi. Çerkezköy’ün sağlık anlamında sadece 113 bin nüfusa değil, çevre ilçelere de hitap ettiğini dile getiren Kaymakam Metin Kubilay “Çerkezköy aynı zamanda bir sağlık kenti olma durumunda. Nisan ayında 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi de hizmete açılacak. Çerkezköy’ün Trakya’da hatta Türkiye’de bir sağlık merkezi olmasını temenni ediyoruz. Bu konuda da önemli bir adım atıldığını gözlemliyoruz. Bize düşen arkadaşlarımızı desteklemek, hizmette beraberlik ilkesi doğrultusunda çalışmak” dedi.

 

 

ÖVÜNEREK BAHSEDİYORUM

Vatandaşın yararına olan her konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Çerkezköy çok güzel bir örnek. İnşallah bu hastane hem personel hem de diğer imkanlar açısından daha da gelişir” diye konuştu. Herkesin sağlık hizmetine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kubilay “Hizmet kalitesinin yükselmesi bizleri memnun ediyor. İlçemizdeki sağlık hizmetlerinin gelişmişliğinden övünerek bahsediyorum. Böyle girişimcilerin çoğalmasını temenni ediyorum” dedi.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK HASTANESİYİZ

Hastane başhekimi Ahmet Türker de 2003 yılında eski binayı aldıklarında binanın küçük olduğunu anımsatarak “o zaman 1 doktorumuz vardı. Şimdi ise 250’ye yakın personelimiz var. Hastanemizde 18 uzman doktor, 3 pratisyen doktor ve 2 diş hekimi görev yapıyor. Hastanemizi 54 yatak kapasiteli olarak açabildik. 5 tane ameliyathanemiz var. 14 bin 500 metrekare kapalı alanımız var. Trakya’nın en büyük kapalı alanı olan hastanesiyiz” dedi.

KADRO BEKLİYORUZ

Kadro verilmediği için hastaneyi verimli kullanamadıklarını ifade eden Türker “Kadro verilmesini bekliyoruz. Hepsinin altyapısı hazır. Sadece bakanlıktan kadro bekliyoruz” dedi.

EN ÇOK DOĞUM YAPTIRAN HASTANEYİZ

Kaymakam Kubilay ve İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak’a hastaneyi gezdiren Ahmet Türker, kadınlarda göğüs kanserinin fazla görüldüğünü belirterek “40 yaşının üstündeki her kadının yılda bir kere mamografi çektirmesi gerekiyor” dedi. Pnömatik Tüp Taşıma Sistemleri ile ilgili bilgi veren Türker “Bu sistem ile bir yerden bir yere evrak, tahlil sonucu, numune gönderebiliyoruz” dedi. Hastane ile ilgili bilgiler veren Türker, Trakya’da en çok doğum yaptıran hastane olduklarını söyledi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10