Kılıçdaroğlu: Şamar oğlanından bize Cumhurbaşkanı çıkmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek için önceki gün İstanbul'dan karayolu ile Çorlu'ya geldi. Türk Bayrakları ve CHP flamaları ile

Çorlu 6.08.2014 10:58:00 0
Kılıçdaroğlu: Şamar oğlanından bize Cumhurbaşkanı çıkmaz

YALANCIDAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ

Miting alanındakilerin, 'Mustafa Kemal'ın askerleriyiz' sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ondan yana hiç endişem yok. Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Mustafa Kemal'ın askerleriyiz" dedi. Kılıçdaroğlu, seçmenlerden sandık başına giderken nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu düşünmelerini isteyerek “Cumhurbaşkanının tarafsız her siyasi partiye eşit mesafede olması lazım. Bunda anlaştık mı? İkinci konu Cumhurbaşkanı adayları içinde hiçbir siyasi partiye üye olmayan, kim olduğunu biliyorsunuz. Geliyorum bir diğer konuya. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti'ni bayrağını vatanını temsil edecek. Cumhurbaşkanı yüksek ahlaki değerler sahip birisi olması lazım. Yalancıdan Cumhurbaşkanı olmaz. Bunda da anlaştık mı? Yüksek ahlaki değerlere sahip olmak ne demek? Bu değere sahip olmak demek; Arkasında leke, alnında leke olmaması demektir. Örnek vermek gerekirce Cumhurbaşkanı adayı sabah telefon edip paraları sıfırladın mı demeyecek” dedi.

 

 

CUMHURBAŞKANI İTİBARLI OLMALI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının yürekli olması gerektiğini, yürekli olmasının da temiz olmaktan geçtiğini ifade ederek “Ayakkabı kutusundan korkmaması lazım bunda da anlaşıyor muyuz. Sandığa giderken düşüneceğiz, her birisini tek tek düşüneceğiz doğrusu neyse ona göre karar vereceğiz. Vicdanımızın sesini dinleyeceğiz. Bu ülkede gerçekten saygın, düzgün, itibarlı birisini Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmak her vatandaşın temel görevidir” dedi. Cumhurbaşkanının itibarlı olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hem batıda, hem doğu da itibarlı olması lazım. Örnek Ortadoğuda kan gövdeyi götürüyor. Hiç biri Türkiye'nin kapısını çalıp şurada şu sorun var, Türkiye önemli bir ülke bizim sorunumuzu çözebilir misiniz diye teklifte bulunan var mı? Kimse kapımızı çalmıyor. Neden? Hükümetin itibarından itibarını kaybettik. Ortadoğu’nun lideri diye geziyordu. Şamar oğlanına döndü. Şamar oğlanından bize Cumhurbaşkanı çıkmaz” dedi.

 

 

MİLLETİN ADAYI, MİLLETE KÜFÜR EDENLE BERABER OLMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milletin adayı' olarak kendini tanıttığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletin adayı için 76 milyonun anlaşması gerekir. Bölücüden milletin adayı olmaz. Milleti kucaklayan milletin adayı olur” dedi.

 

 

ÜZÜLÜYORSAN RADAR İSTASYONUNU KAPATIRSIN

Kılıçdaroğlu, Gazze'de çocukların öldürüldüğünü, hastanelerin, okulların bombalandığını, bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın çıkıp bağırıp çağırdığını ifade ederek “Konuşmakla iş çözülmez. İsrail'e dersini mi vermek istiyorsun? Yolunu, yöntemini söyledim. Hükümetin Malatya Kürecik'te radar istasyonunu kapatıyor mu? Konuşuyor sadece, konuşmakla iş çözülmez. Gazze için üzülüyorsan kapatırsın radar istasyonunu. Dersini verirsin, dersini veriyor mu konuşuyor” dedi.

 

 

AKAN KANI DURDURACAK

Musul Başkonsolosluğu'nda 49 vatandaşımızın IŞİD'in elinde rehin olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu “Konsolosluk görevlilerinin terk etme konusundaki talepleri hükümet tarafından kabul edilmedi ve teslim olmaları yönünde talimat verildi. Şimdi kalkmış milliyetçilikten bahsediyor. İstiklal Marşı'ndan bahsediyor. Savaşın bitmesini sağlayacak bir kişi vardır; itibarı olan bir kişi o da Ekemeddin İhsanoğlu. Ortadoğu'yu biliyor. 57 İslam ülkesini yönetti. Filistin'deki iç savaşı bitirdi. Kudüs nişanı ödülü verildi. 57 ülkeyi dirayetle yönetin bir insan başarı ile Cumhurbaşkanlığı yapabilir. İtibarı olan birisi. Bu koltuğa oturduğu zaman ilk el atacağı konu Ortadoğu olacak. Orada akan kanı durduracaktır. Bayrağımız indirildi, 49 vatandaşımız rehin. Erdoğan ağzını açıp terör örgütü diyemiyor. Çünkü silahlarını bu verdi. TIR'ların içinde yakalanan silahları biliyoruz belgelerini açıkladık” dedi.

 

 

KENDİSİNDE OLMAYANI KÜÇÜLTÜYOR

Erdoğan’ın, İhsanoğlu'nun 4 dil bilmesi konusunda, 'tercüman seçmeyeceğiz' şeklinde eleştiri getirmesine de değiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kendisinde yok ya, kendisinde olmayanı küçültüyor. Oysa bilgi birikimi önemlidir. Bilgi ve akılla, uzlaşma, barışla devlet yönetilir, kavga ile ülke yönetilmez. İki aday var diyeyim. Biri konuşuyor insanın içi huzur doluyor bilge çok konuşmayan, yerinde zamanında konuşan biri. Öbürü konuşuyor ağzını açtığı zaman milletin tüyleri diken diken nerede duracağı belli değil freni tutmayan kamyon gibi” dedi.

 

 

DİNDAR DEĞİL, DİN TİCARETİ YAPIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İŞİD'in camileri ve türbeleri bombaladığını ve Başbakan Erdoğan'ın buna sessiz kaldığını, aynı örgütün İstanbul'da cami yaktığını hatırlatarak,  “Sözde dindar geçiniyor. Dindar değil din ticareti yapıyor”  dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 siyasi partinin bir araya gelerek uzlaşıp demokrasi örneği verdiklerini söyleyerek Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyerek sözlerini tamamladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitingin ardından karayolu ile İstanbul'a hareket etti.

OTOBÜSLER KALDIRILDI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorlu Mitingine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve diğer ilçe belediye başkanları da katılırken, miting için Çerkezköy, Kapaklı ve diğer ilçelerden otobüsler kaldırıldı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10