TOBB'dan Türkmen Ve Filistin'e gıda yardımı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Irak'taki Türkmenler ve Gazze'ye göndereceği 25 TIR dolusu gıda malzemesi AFAD'a teslim edildi.

7.08.2014 11:58:00 0
TOBB

25 BİN AİLEYE ULAŞACAK

 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yardımların 25 tır içerisinde 25 bin gıda paketi şeklinde 25 bin mağdur aileye ulaştırılacağını belirtirken, büyük acılar yaşayan Türkmen ve Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. TOBB’un Irak’ta büyük acılar yaşayan Türkmenler ve İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin halkına ulaştırılmak üzere hazırladığı 25 TIR dolusu gıda yardımı Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) teslim edildi. TOBB ETÜ önündeki teslim törenine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AFAD Başkanı Fuat Oktay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

BÜYÜK BİR DRAM YAŞANIYOR

Yardım paketlerinde yağ, un, şeker, makarna, zeytin, pirinç gibi temel gıda maddelerinin yer aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu “Bugün maalesef Irak’taki Türkmen kardeşlerimiz büyük bir dram yaşıyor. 1000 yıldır Türkmenlerin yurdu olan bölgede Türk varlığını korumak hepimizin görevidir. Biz burada yaşamakta olan Türkmen kardeşlerimizi kendi kaderleriyle baş başa bırakamayız. Aynı şekilde Gazze’de yaşanan insanlık dramına da sessiz kalamayız. Giden her can bizim yüreğimizi yakıyor. Daha önce de 100 bin Filistinli için değeri 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemeyi Gazze ve Batı Şeria’ya Kızılay aracılığı ile göndermiştik. Kudüs’teki hastaneye de yardımda bulunmuştuk. Ayrıca, Filistin’de Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Filistin’de, Cenin’de yaklaşık 10 bin Filistinli kardeşimize istihdam sağlayacak Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10