Asansörler bakıma alındı

Kapaklı Belediyesi, asansörlerin bakım ve muayenesini yaptırıyor. Asansörlerin, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, yılda bir kere periyodik kontrolünün ya

Kapaklı 11.08.2014 16:13:00 0
Asansörler bakıma alındı

BELEDİYE SORUMLU

Yıllık kontrolü yaptırılıncaya kadar hizmet dışı bırakıldığını ifade eden yetkililer “Yıllık kontrol neticesinde, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise, asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmez” diyerek buna rağmen asansörün çalıştırılmasından bina sorumlusunun yani belediyenin sorumlu olduğunu ifade etti.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Belediyede bulunan asansörlerin, can ve mal güvenliği açısından herhangi bir tehlike arz etmediğini ifade eden yetkililer “Bu bakımdan A tipi muayene kuruluşu olan Szutest firması ile asansörlerimizin her yıl muayene ve periyodik kontrolünün yapılabilmesi için sözleşme imzaladık” dedi. 1-8 durak sayısına sahip olan her bir asansör için KDV hariç 142 TL bedel ödeneceğini ifade eden yetililer, kontrol ve muayene raporlarının 3 nüsha halinde hazırlanacağını, 1’er suretin belediyede, bina sorumlusunda ve Asansör bakım firmasında bulundurulacağını ifade etti.

Haber / Emine LALE


0282 726 91 91
0282 747 65 10