Garip olaya Garip'ten suç duyurusu

AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Dr. Remzi Garip, Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında kendisine hakaret eden Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi v

Çerkezköy 12.08.2014 14:17:00 0
Garip olaya Garip

“3 PARTİNİN ÜYELER OY BİRLİĞİ İLE BU KARARI ALDI”S

5 Ağustos’taki meclis toplantısında yaşanan olayın ardından açıklama yapma ihtiyacının doğduğunu söyleyen Remzi Garip “Haziran 1994 tarihinde Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nin talebi ve o günkü Belediye Başkanı ve meclisinin oluru ile Çerkezköy halkının malı olan 13 bin 500 M2 arsa huzur evi inşa ve işletmek amacı ile Türk Metal Sendikası’na şartlı bedelsiz tahsis yapılmıştır. Çerkezköy Belediyesi’nin o dönemde yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen, belediye meclisinde temsilcileri bulunan 3 partinin tüm üyeleri ve Belediye Başkanı’nın oy birliği ile alınmış bir karardır” dedi.

“MECLİSİN ALDIĞI KARARLAR YOK SAYILDI”

1995 yılında projelendirildiğini, belediyeden inşaat ruhsatı alındığını ve birkaç yıl içerisinde, Türk Metal Sendikası’nın finansmanı ile projeye uygun inşaat yapıldığını ifade eden Garip “Finansman dediğim, sendika üyeleri işçi kardeşlerimizin ödediği aidatlardan elde edilen paralardır. Yapılan huzur evi inşaatı Türk Metal Sendikası üyeleri ve yakınları tarafından kullanılacak ayrıca bedelsiz tahsis için Çerkezköy Belediyesi’ne belirli bir kontenjan ön görülmüştür. Hal böyleyken birileri bir an önce yapılan huzur evini işletmeye ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekirken yanlış ve yasa dışı yollara başvurmuşlardır. Yıllar içerisinde aldıkları inşaat ruhsatının dışında kanunsuz, kaçak ek binalar ve tadilatlar yapılmış olup, neticesinde huzur evi fiilen başka amaçla kullanılabilecek bir yapı haline dönüştürülmüştür. Bunu yaparken kanunlar, yönetmelikler, Çerkezköy Belediyesi ve meclisinin aldığı kararlar yok sayılmıştır” dedi.

“SALDIRIDA BULUNDU”

5 Ağustos’ta Çerkezköy Belediye Meclisi’nin olağan toplantısının gündeminde yer alan, Türk Metal Sendikası’nın bu konuyla ilgili taleplerinin görüşülmesi esnasında meclis üyesi sıfatı ile yaptığı konu ile ilgili konuşmalar esnasında, toplantı salonunda bulunan sendika şube başkanı Murat Koçak’ın kendisine sözlü saldırıda bulunduğunu ifade eden Garip “Huzur evi inşaatında yaptıkları tüm usulsüzlükleri, kanunsuzlukları bir dilekçenin oylanması ile çözebileceklerini düşünen bu kendisini bilmez ve davranışları ile şehir eşkıyasını andıran bu kişi önce belediye meclis salonunda daha sonra ise dışarıda terör estirmiştir” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dr. Remzi Garip “Kendisini ve tüm belediye meclisini baskı altına almak isteyen, meclis salonuna belinde silahı ile giren bu kişi verdikleri dilekçenin meclis tarafından olumlu yanıtlanması için resmen eşkıya gibi davranmıştır. Ağır hakaretler, küfürler ve tehditler savurmuştur. Aynı gün belediye meclisinin aldığı karar ile Huzur Evi Araştırma Komisyonu kurulmuş olup, inşaatın detaylı incelenmesi ve meclise rapor verilmesi karara bağlanmıştır. Sendika Şube Başkanı Murat Koçak, tarafıma yaptığı ağır tehdit, hakaret ve küfürlerinden dolayı, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet edilmiştir” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10