Gümrük işlemleri hızlandı

Haziran ayında gümrük işlem sürecinin başladığı andan itibaren işlem gören ihracat beyannamelerinin, yüzde 82'sinin işlemlerinin ilk yarım saatte, yüzde 95'inin işlemlerinin ise ilk dört sa

Bölgede Gündem 13.08.2014 11:22:00 0
Gümrük işlemleri hızlandı

İLK 4 SAATTE SONUÇLANDIRILDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce gümrük işlem sürelerinin dönemsel olarak ölçüldüğünü belirterek “İhracat ve ithalat işlemlerinde hız büyük önem taşıyor. Bakanlık olarak ihracatçılarımız ve ithalatçılarımıza destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda Haziran ayında gümrük işlem sürecinin başladığı andan itibaren işlem gören ihracat beyannamelerinin, yüzde 82’sinin işlemleri ilk yarım saatte, yüzde 95’inin işlemleri ise ilk dört saatte sonuçlandırılarak ülkeyi terk edebilir duruma gelmiştir. Ortalama işlem süresi ise 2 saat 39 dakika olarak gerçekleşmiştir. Bu önemli bir başarıdır. Bakanlık olarak bu hızı daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

ORTALAMA İŞLEM SÜRESİ 1 GÜN 1 SAAT 19DAKİKA

İthalattaki işlem süresinin; gümrük beyannamelerinin onaylandığı zamandan başladığını, gümrük müdürlüğünce gerçekleştirilen kontrol ve muayene işlemlerinin bitirilmesi ve ardından vergilerinin ödenmesine kadar olan süreyi kapsadığını ifade eden Bakan Yazıcı “Haziran ayında gümrük işlem sürecinin başladığı andan itibaren ithalatta işlem gören gümrük beyannamelerinin; yüzde 56’sının işlemleri ilk sekiz saatte, yüzde 74’ünün işlemleri ise ilk 24 saat içinde tamamlanarak eşyası teslim edilebilir hale gelmiştir. İthalatta ortalama işlem süresi ise 1 gün 1 saat 19 dakika olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10