Balıkçılar av yasağının kalkmasını bekliyor

Av yasağının kalkmasını bekleyen Tekirdağlı balıkçılar yeni sezon için ağlarını onararak, gırgırlarını bakımdan geçiriyor. Tekirdağ'da 28 yıldan beri balıkçılık yapan Ä?

Tekirdağ 13.08.2014 12:38:00 0
Balıkçılar av yasağının kalkmasını bekliyor

İSTAVRİT OLMAZSA VAY HALİMİZE

Yeni sezondan umutlu olduklarını ifade eden İdris Şeremet “1 Eylül’e çok az bir zamanımız kaldı. Gemiyi bakım için tersaneye gönderdik. Vira bismillah demeden önce son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Az kaldığı için titiz bir şekilde çalışıyoruz. Palamutta Karadeniz’den müjdeli haber geldi. Şile’de, Kefken’de, Ahva’da, Sinop’ta palamut kendini gösterdi. Havyar tuttu. Bereketli bir palamut ve lüfer olacak. Ama tabii ki bunların hepsi göç balığı oldukları için havyar döküp akıp geçecek. Akış sırasında ne tutarsak tuttuk. Bizim için en önemlisi hamsi ve istavrit balıkçılığıdır. Bunlar denizin kuru fasulyesidir aynı zamanda. İstavrit olmazsa vay halimize” dedi.

4 AYDAN BERİ HAZIRLANIYORUZ

Şeremet, yunus balıklarının ağlara büyük zarar verdiğini ifade ederek “Yunuslardan şikayetçiyiz. Ağları yırtarak bize büyük sıkıntı yaşatıyor. Yine de hazırlıklar yeni av sezonundan umutlu bir şekilde en iyisini düşünerek devam ediyor. 4 aydan beri sürekli ağ hazırlıyoruz. Yunuslar ağlarımıza büyük darbeler vurdu. Ağlarımızın hepsini tamir ederek yırtıkları onardık. Bozulan mantarlarımızı tekrar dizdik. Makinelerimizin hepsine olduğu gibi rektefe yapıldı. Arızasız bir makineyi bile denizin ortasında bir arıza çıkarmasın diye rektefe yaptık. Yeni radarlar, yeni cihazlar aldık. Elektrik tesisatımızı ve jeneratörlerimizi elden geçirdik” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10