Filistinli 18 yaralı daha Türkiye'ye getirildi

İsrail saldırılarında Gazze'de yaralanan 18 Filistinli daha tedavi amacıyla Türkiye'ye getirildi. Yaralıları Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yetkililer karşÄ?

14.08.2014 13:26:00 0
Filistinli 18 yaralı daha Türkiye

ÇABAMIZ SÜRECEK

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bugün Türkiye'ye getirilen yaralı sayısının daha fazla olacağını belirterek, “40 civarı olacaktı ama oradaki formaliteler, engellemeler çok fazla. Yani bunların iznin alınması kontrolü, İsrail tarafından. Ancak 18'i getirilebildi. Diğerleriyle ilgili o çabalarımız sürecek” dedi. Atalay, Ramazan ayı boyunca ve bayram günlerinde Gazze'de acı günler yaşandığını ifade ederek “Türkiye de en yakından onların acısını hissetti. Oraya insani yardım gönderme çabası içerisindeyiz” dedi.

CİDDİ ŞEKİLDE İNSANİ YARDIM YAPTIK

Ciddi bir şekilde insani yardım gönderdiklerini söyleyen Atalay, “Şimdi de tabii orada bu İsrail'in bombalamaları sonucu çok sayıda yaralı var. Bu yaralılardan durumu ağır olanlardan bir kısmını Türkiye'ye getirme çabası içindeyiz. Yaklaşık 200 yaralıyı Türkiye'ye getirme yönünde bir plan yapıldı. Kurumlarımız koordinasyon içinde bu iş ile ilgili Sağlık Bakanlığımız, AFAD, TİKA, Kızılay hepsi bir koordinasyon içinde ayın 11'inde 4 ağır yaralı Sağlık bakanlığımızın ambulans uçağı ile getirilmişti. Bugün de 18 yaralı bu gördüğünüz C-130 tipi uçakla getirilmiş durumda. Biz bunların hızlı şekilde hastaneye sevkini arzu ettik ve hızlı şekilde ambulanslara taşınıyor. Bunlardan 5'i çocuk, bir tanesi hamile bir bayan. Bu yaralılardan durumu epeyce ağır olanlar var” dedi.

 DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaralıların transferinin çok iyi planlanmış olmasına rağmen bugüne kadar ancak 22 yaralının Türkiye getirilebildiğini belirtti. Bugün gelen yaralılarla ilgili gelmeden önce tedavi yol haritasının belirlendiğini ifade eden Müezzinoğlu, yaralıların tedavisine bu akşam itibariyle başlanacağını dile getirdi. Pazartesi günü Türkiye'ye gerilen 4 yaralının da tedavisine devam edildiğini ve tedavilerinin son derece başarılı devam ettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, “Bugün yaralılarla birlikte gelen 15 refakatçinin da gerek konaklama gerekse tercüman ihtiyaçları, her türlü sosyal ihtiyaçları karşılanmış durumda. Türkiye’nin hasta transferinde gediği nokta dünyaya örnek gösterilecek boyutta” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10