277 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sünnet şöleninin bu yıl 10.'su düzenlendi.

Kapaklı 17.08.2014 15:10:00 0
277 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI

Bu yıl sünnet ettirilen 277 çocuk için düzenlenen sünnet şöleni 2 gün sürdü. Cuma günü saat 16.00’da Merkez Osmanlı Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulması ile başlayan şölen, 277 sünnet çocuğunun toplu fotoğraf çekiminin ardından konvoy ile devam etti. Saat 19.00’da Kent Meydanı’nda Karagöz ve Hacivat gösterisi ilgiyle izlenirken, saat 19.30’da sahneye çıkan folklor ekibi de ilgiyle izlendi. Şölenin ilkk gün etkinliklerinde saat 20.00’da yerel sanatçı Serkan Dumlu sahne aldı. Konserin ardından sünnet çocuklarına kına yakılırken, ilk gün etkinliğinin finalinde ise Kapaklılı sanatçı Gökhan Meneşe sahne aldı.

 

 

BÜYÜK YOL KAT ETTİ

Etkinliklerin ikinci gününde de saat 20.00’da Kent Meydanı’ndaki illüzyonist ve jonglör Tayfun Obüs gösterile ile Kapaklılıları adeta büyüledi. Tayfun Obüs, sünnet olan çocukların da eşlik ettiği gösterilerle kendisini izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşatırken, Vantrolog Cahit Kaşıkçılar da gösterileri ile beğeni topladı. Anadolu Rock grubunun konserinin ardından Grup Harabe sahne aldı. Etkinlikler Roman dans ekibinin gösterileri ile devam etti. Etkinlikte konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Kapaklı son yıllarda büyük yol kat etti. Biz Kapaklı ile gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki bugünlere kolay gelinmedi. Bugün, yerel seçimlerin ardından resmen ilçe olan Kapaklı’da ilk kez bir şölende bir araya geliyoruz” dedi.

 

 

9 YILDA 755 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da geleneksel hale getirdikleri sünnet şölenlerinde şimdiye kadar 755 çocuğu sünnet ettirdiklerini ifade ederek “Bu yıl da 277 çocuğumuz ile birlikte toplam bin 32 çocuğumuz Belediyemizin katkılarıyla erkekliğe ilk adımlarını attılar. Allah onların Mürvetlerini de görmeyi de nasip etsin” dedi.

 

 

EĞİTİME VE SAĞLIĞA ÖNEM VERİYORUZ

Çocukların eğitimine ve sağlığına çok önem verdiklerini vurgulayan Mandalı “Eğitim alanında yaptığımız yardımlar, inşa ettiğimiz yeni derslikler, çok amaçlı merkezler ve mahallelerimizdeki spor alanları, oyun alanları, sosyal hizmetlere yönelik atılan sayısız adımlardan bazıları. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak inşallah bu doğrultuda vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza yönelik yatırımlarımızı ve etkinliklerimizi daha da genişleterek sürdüreceğiz” dedi. Anne babalar çocuklarının üzerine nasıl titriyorlarsa kendilerinin de aynı şekilde çocukların üzerine titrediklerini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, toplumun ihtiyaç duyduğu tüm unsurları hızlıca hayata geçirmek için, gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından sahneye Kobra Murat çıktı. Kobra Murat’ın hareketli şarkılarına, Başkan İrfan Mandalı da göbek atarak eşlik etti. Gecede sahne alan tüm sanatçılara protokol üyeleri tarafından çiçek ve plaket verildi. Sünnet Şöleni etkinliklerine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Çakıllı Belediye Başkan Vekili Ramazan Şensöz, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10