Kent Kültür Evi Projesi için imzalar atıldı

Kırklareli Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında Yayla Mahallesi'ne yapılacak olan 'Kent Kültür Evi' projesi için hazırlanan protokol imzalandı.

Bölgede Gündem 17.08.2014 15:54:00 0
Kent Kültür Evi Projesi için imzalar atıldı

RESTORASYON YAPILACAK

Kırklareli Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı. 2012 yılında Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Tarihe Ayna Tutan Mimari isimli proje ile röleve restorasyon ve restitüsyon fizibilite çalışmaları tamamlanan Yayla Mahallesi Lale Sokak No: 2 adresinde bulunan tarihi binanın restorasyonu yapılacak. 2013/2014 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında restore edilecek olan tarihi ev 'Kent Kültür Evi' olarak Kırklareli'ne kazandırılacak.

15 AYDA TAMAMLANACAK

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, projenin önümüzde hafta başlayacağını ve 15 ayda tamamlanacağı söyledi. Kesimoğlu ayrıca, projenin toplam bütçesinin 753 bin 350 TL olduğunu ve bu bütçenin yüzde 75 oranında olan 562 bin 12 TL'lik kısmını Trakya Kalkınma Ajansı'nın karşılayacağını belirtti.ÖKırklareli'de restore edilebilecek bir çok ev tespit ettiklerini belirten Kesimoğlu, "Biz Kırklareli'de restore edilecek bir çok ev olduğunu tespit ettik. İmzaladığımız bu protokol ile 1 evimizi daha restore etmiş olacağız. Ancak restore edilebilecek bir çok ev daha var. Bu konuda da kentimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den destek istemiştim. Hem sözlü, hem de yazılı olarak bu evleri Kırklareli'ne kazandırmak istediğimizi sayın Gül'e belirtmiştim. Devlette hizmet esası vardır. Umuyorum, yeni seçilen sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bize destek olacaktır. Biz de bu konunun takipçisi olacağız. Bu evleri de restore ederek, Kırklareli'nin kültür turizmi zenginliğine katmak istiyoruz" dedi.

BELEDİYENİN 4. PROJESİ

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, Kırklareli Belediyesi ile çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, yeni projenin Kırklareli'ne hayırlı olmasını diledi. Kent Kültür Evi projesi, Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan 4. proje olma özelliğini de taşıyor.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10