Mecliste sivri tartışma

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinden Aktaş Güler

Çerkezköy 19.08.2014 20:07:00 0
Mecliste sivri tartışma

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı dün yapıldı. Toplantıda oda gelir ve giderleri oylanırken, oda üyelerinin katılımına yönelik middest 2014 Paris-Fransa fuarına katılacak olan dört meclis üyesinin görevlendirilmesi konusunun görüşülmesi sırasında Meclis üyesi Talip Sivri’ye “Sen yönetimin sözcüsü müsün” diyen Meclis üyesi Rahmi Yılmaz ile Sivri arasında çıkan sözlü tartışma üzerine Talip Sivri meclis toplantısını terk etti.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Temmuz Ayı hesap cetveli hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Temmuz ayı gelirinin 202 bin 162,66 TL, giderinin ise 274 bin 76,65 TL olduğunu ifade eden Gel, “ “ÇTSO kasa mevcudu 478,77 TL, Odanın bankalardaki hesapları toplamı ise 779 bin 42,68 TL. Mizan ise borçlar bakiyesi 7 milyon 596 bin 684,70 TL, alacaklar bakiyesi 7 milyon 596 bin 684,70 TL olmak üzere denk” dedi. Ayrı ayrı oylanan hesap kalemlerinin tümü meclis üyeleri tarafından mevcut oybirliği ile kabul edildi.

 

 

BİZE DÖNÜŞ YAPAN OLMADI

Hesapların görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı, Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından düzenlenecek olan meclis üyeleri bilgilendirme seminerlerine oda meclis üyelerinin katılım tarihi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “TOBB tarafından Eylül ayından 2015 Nisan ayına kadar her hafta üç gün düzenlenecek olan seminerle ilgili üyelerimize mail attık. Ancak bununla ilgili bizlere dönüş yapan olmadı. Bugün bir tarih koymak için meclise getirdik. Bu işin içinden çıkmak için bu kararı alalım” dedi.

 

 

19-21 KASIM’DA GİDİLECEK

Eylül ve Ekim aylarının çok yoğun olduğunu kaydeden ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker “Kasım ve Aralık ayları bizler için biraz rahat geçiyor. Bu zamanda yapsak daha mantıklı olur” dedi. Konuyu değerlendiren meclis 19-21 Kasım tarihleri arasında TOBB programında uygun olanın öğrenilerek katılım sağlanması, ulaşım, konaklama organizasyonun sağlıklı yapılabilmesi için katılım tarihinden 20 gün önce katılacak meclis üyelerinin katılım teyidi vermesi konusunu oybirliği ile kabul etti.

 

 

“HERKES İÇİN GEÇERLİDİR”

Gündemin bir diğer maddesinde ise oda üyelerinin katılımına yönelik middest 2014 Paris-Fransa fuarına katılacak olan 4 meclis üyesinin görevlendirilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genel Sekreter Hakan Gel “Sektörün yan sanayisine yönelik seminer tüm ülkeler ile ilgilidir. Bu tür fuara katılıp gelişime katkıda bulunmak isteyenler buna katılabilirler. Ayrıca fuar 1200 ile 1300 TL arasında olup KOSGEB bu paranın yarısını ise giden üyelere iade edecek” dedi. Bu fuarın ÇTSO’nun ilk yurt dışı fuarı olacağını kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Biz buradan sadece duyuru yapmak istedik. Bu fuar odamıza kayıtlı 3 bin 200 üyemiz için geçerlidir” dedi.

FUAR HAKKINDA BİLGİ VERİLMELİYDİ

Bu fuar ile ilgili bir bilginin kendilerine ulaştırılmadığını kaydeden ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker “Bir fuar bilgisi veriliyor ama bunun nasıl bir şey olduğu, kimlerin katıldığı, orada nelerin anlatıldığı, hangi meslek komitelerinin katılabileceği, kaç firmanın katıldığı, bundan önce katılanların ne tür tecrübeler edindiği bilgisi verilseydi meclis üyelerimiz buna çok yoğun ilgi gösterebilirdi. Bununla ilgili acil bir araştırma yapılırsa meclis üyelerimizde ona göre bu seminere katılabilirler” dedi.

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Seminer hakkında konuşan ÇTSO Meclis üyesi Talip Sivri’ye “Sen yönetimin sözcüsü müsün” diyen Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz ile Sivri arasında sözlü tartışma üzerine Sivri, işlerini gerekçe göstererek  toplantıyı terk etti. Tartışmaya tepki gösteren Ülker “Bu şeffaf mecliste kimsenin birbirini kırmasını istemiyorum. Ufak bir tartışmanın bu kadar uzaması herkesi üzüyor. Bu tartışmasını yaptığımız fuara herkesin gitmesi gerekiyor” dedi. Yapılan görüşmenin ardından Rasim Bilgen, Mehmet Çetin, Mehmet Sait Erdem ve Göksel Bozdağ’ın middest 2014 Paris-Fransa fuarına katılması oy birliği ile kabul edildi.

YENİ KOMİSYONLARIN KURULMASI GÜNDEMDE

Gündemin bir diğer maddesinde ise satın alma komisyonu, üye ilişkileri komisyonu, Kurumlar arası ilişkiler, Arge Proje Geliştirme komisyonu, Enerji ve Altyapı Komisyonu, Çevre Sağlık ve Eğitim komisyonu, Dış İlişkiler, Fuar ve Sergi Komisyonu, Sektörel faaliyetleri izleme komisyonu, basın, yayın, halkla ilişkiler ve organizasyon komisyonu, sabit yatırımlar iştirakler komisyonu, iç ve dış fonlar izleme komisyonu, mevzuat işyerlerine tarife belirleme komisyonu oluşturması konusu görüşüldü. Komisyonların genel konu ve işleyişi ile ilgili bilgilerin ve meclis üyelerine mail ortamında gönderilerek bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı dilek ve temenniler kısmının ardından sona erdi.

Haber /Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10