Stadyumlardaki çalışmaları yerinde incelediler

Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ve Spor Salonlarından sorumlu Ahmet Sarı ile birlikte Büyükşehir Yasası ile birlikte Çerkezköy'e bağlanarak mahalle olan Veliköy ve Kızılpınarâ??

19.08.2014 20:15:00 0
Stadyumlardaki çalışmaları yerinde incelediler

Kızılpınar Belediyesi eski Başkanı Faruk Korkmaz tarafından Toplu Konutların olduğu alanda yapılan stadyumun ve lokalin harabeye çevrilmesi karşısında şaşkına döndü. Dönemin Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın hayata geçirdiği futbol sahasının içler acısı halini gören Serfice “ Yaz ve kış aylarında lokal olarak kullanılan yerin camları, kapı ve pencereleri taşlanarak kırılmış. Tribünlerin koltukları ise sökülmüş, ayrıca kale direklerini bile kırmışlar.  Stadın ve lokalin komple elden geçmesi gerekiyor” diyerek zararı yapanlara tepkisini dile getirdi.

 Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Funda Serfice ve Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, dün Veliköy ve Kızılpınar’da bulunan futbol sahalarında yapılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

FUTBOL SAHALARINI GEZDİ

Dün saat 10.00’da Veliköy Sahası’nı ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Funda Serfice ve Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör  devam eden çalışmalar ve ilerleyen dönemlerde hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında firma yetkilisinden bilgi aldı. Çalışmaların Pazartesi günü itibariyle başladığını kaydeden üstlenici firma yetkilisi İbrahim Nacar “Çerkezköy’de geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketi ve yağışlar sonrasında stat zeminin belli bölgelerinde çökmeler meydana gelmiş. Bununda futbolcular açısından da ciddi sakatlıklara da yol açabilecektir. Yapılacak bakım sonunda da futbol sahası üç yıl kullanılabilecek. Çalışmalar çerçevesinde su ve silindir yardımıyla zeminde düzleme çalışması yapılıyor. Enine ve boyuna yapılacak düzleme çalışması sonrası metrekareye 3 kilogram gravürle tesviye edilecek. Fırçalama işleminin ardından silindir son kez zeminin üzerinden geçecek” dedi.

 

 

17 BİN TL’YE MAL OLACAK

Veliköy Stadı’ndaki bakım ve onarım çalışmalarının 17 bin TL’ye ihale edildiğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Funda Serfiçe” Çalışmalar ise birkaç gün içinde tamamlanacaktır. Bu stadyum bütün kulüplerimizin kullanımına sunulacak” dedi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy’de yer alan beş altı kulübün bu sahayı kullanacağını söyleyen Spor Salonları sorumlusu Ahmet Sarı “ Kulüplerimiz antrenmanlarını bu sahada sabahtan gece 12’ye kadar yapabilecekler. Veliköy Stadı’nın zeminindeki çalışmalar Perşembe günü tamamlanacak. Takımlar gelip burada antrenman yapabilecekler” dedi.

BU HALE KİM GETİRDİ

Veliköy Sahası’ndan ayrılan Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Funda Serfice daha sonra ise Kızılpınar Sahası’na geçerek incelemelerde bulundu.  Dönemin Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın hayata geçirdiği futbol sahasının içler acısı halini gören Başkan Vekili Serfice “ Yaz ve kış aylarında lokal olarak kullanılan yerin camları, kapı ve pencereleri taşlanarak kırılmış. Tribünlerin koltukları ise sökülmüş, ayrıca kale direklerini bile kırmışlar.  Stadın ve lokalin komple elden geçmesi gerekiyor” dedi.

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Stadyumun zeminin bazı kesimlerinde bozulma meydana geldiğini kaydeden Sarı “  Stadyumun zemininin elden geçmesi gerekiyor. Stat zeminini bazı noktaları futbol oynanmadığından dolayı bozulmuş. Bozulan noktaların kaldırılarak yerine yeni çimlerin serilmesi gerekiyor. Tribünler, soyunma odaları, skorbord başta olmak üzere Kızılpınarspor için yapılan lokalin düzenlenmesi gerekiyor. Saha Süper Amatör müsabakaları için kullanılacak durumda değildir. Öncelikli olarak 2.Amatör Liglerin başlamasına kadar bu sahayı yetiştirebiliriz. Saha diğer takımlar için antrenman sahası olarak da kullanılabilir. Buradaki çalışmaların 40 gün içinde bir noktaya gelmesini ve futbol maçlarının oynanabilmesini hedefliyoruz. Stadyumla ilgili çalışmalarda devam edecek” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10