Türkiye'ye ilk seferini gerçekleştirdi

Asyaport'ta düzenlenen bilgilendirme toplantısı Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekirdağ 20.08.2014 13:52:00 0
Türkiye

ASYAPORT’U SELAMLADI

Mediterranean Shipping Company'nin ( MSC) en büyük konteyner  gemisi  MSC London, Türkiye'ye ilk seferini gerçekleştirerek, Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olan  Asyaport'u selamladı. Akdeniz ve Uzakdoğu arasında sefer yapacak olan MSC London, Eyfel Kulesi’nden daha uzun 399 metre ve 15 bin TIR’ın taşıyabileceği konteyner kapasiteli. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Barbaros Mahallesi’nde inşaatı devam eden Türkiye’nin en büyük konteyner limanı açıklarına demir atan MSC London, 4 futbol sahası büyüklüğünde.

ÜLKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ardından düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Asyaport ulusal hedefe hizmete çok başarılı bir fikir. Asyaport’ Tekirdağ ve ülke ekonomisi için önemli bir fırsat. Öncelikle MSC yönetimini MSC London’u üretip seyri sefere kazandırdığı, uluslararası deniz ticaretine, nakliyesine kazandırdığı için teşekkür ediyorum, kutluyorum. Geminin sıhhatle, afiyetle kazasız belasız seyrini diliyoruz. Tekirdağ Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısıdır. Bizim tabirimizle Anadolu’nun batı yakası. Türkiye’nin en büyük sanayi kenti, dünyanın 6 büyük metropol kenti olan İstanbul’un tüm batı komşusu biziz. Ulusal hedefe hizmete çok başarılı bir fikirdi Asyaport. Böyle büyük bir liman ülke için çok önemli” dedi.

BİR YIL KALMADAN HİZMETE GİRECEK

Vali Yerlikaya’nın ardından konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise, “Dünyanın birkaç gemisinden birisi olan MSC London gemisi Tekirdağ’ı, Türkiye’yi, Türkiye’nin en büyük konteyner limanını ziyaret ediyor, selamlıyor. Yakın bir zamanda umuyorum bir yıla kalmaz zaman dilimi içerisinde bu, Türkiye’nin en büyük limanı hizmete girecek” derken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Asyaport’un tamamlanması halinde MSC London gibi dev gemilerin Tekirdağ’ı sık sık ziyaret edeceğini ifade etti. Toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, MSC Gemi Acenteliği AŞ Genel Müdürü İsmail Görgün, Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve çok sayıda iş adamı ile davetliler katıldı.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10