Milletvekili Akbulut'u da dinlemişler

AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, kendisinin de illegal yollardan dinlendiğini ileri sürdü. Tekirdağâ??

Çorlu 20.08.2014 15:57:00 0
Milletvekili Akbulut

2005 YILINDA BİZ ÇIKARDIK

2005 yılında Adalet Komisyonu’ndayken, bu kanunun kendilerinin çıkardığını söyleyen Akbulut “Yasal olmayan dinlemeleri önleyelim düşüncesiyle çok büyük bir emek sarf ettik ve yeni bir dinleme yasası Polis Vazifesi Kanunu’nda, MİT Kanunu’nda değişiklik yapıp bir kanun çıkarmıştık. Biz o kanunu o kadar ayrıntılı yaptık ki çok emek verdik. Hangi şartlarda dinlemeler yapılabilir, hangi suçlarda dinlenilir bunları araştırdık ve mahkemeden isim belirterek bir dinleme yapılabilir. Buda Emniyet Genel Müdürü veya Genel Müdür Yardımcısı, MİT Başkanı ya da görevlendireceği ikinci bir başkan ve yetkili mahkeme hakim kararı mutlaka alınması şartıyla siyasetçiye göre, yasa koyucuya göre, parlamentocuya göre ayrıntılı bir kanun düzenledik” dedi.

SU İSTİMAL EDİLDİ

Çok iyi niyetle çıkardıkları kanunun su istimal edilmiş olmasını görmekten çok üzüntü duyduğunu söyleyen Akbulut “O zamanlar Emniyet Genel Müdürleri, MİT Yetkililer Toplumda dinlenme ile ilgili bir takım sızıntılar şikayetler vardı. ‘Bizi denetleyin bizi bunlardan kurtarın. Vatandaşlar artık rahat bir nefes alsın’ diyerek bizden rica ettiler” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDUM

Akbulut, yasa ne kadar mükemmel olursa olsun kötü niyetli kullanılıyorsa bu iyi niyetli yasanın delindiği anlamına geldiğini ifade eden Akbulut, “ben de illegal yoldan dinlendim. Tekirdağ’da 500 kişinin dinlenmesi olduğunu biliyorum.Tabi bunlardan bir tanesi bendim diğeri ise milletvekilimiz Özlem Yemişçi. Gayri resmi yollardan dinlendiğimi ben de duyduktan sonra şikayetçi oldum” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10