Kaplan: Aniden gelişen bir olay değil

MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemini yapan isimlerden biri olan Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması sonucu

Tekirdağ 21.08.2014 18:44:00 0
Kaplan: Aniden gelişen bir olay değil

4 GÜN SONRA MÜDAHALE GELDİ

Kaplan, olayın planlanarak yapıldığının açık olduğunu iddia ederek “Lice ilçesinde yaşananlar aniden gelişen bir olay değil. O heykel bir anda oraya dikilmedi. Bu heykel dikilmeden en az 15 gün önce hazırlıklara başlanması gerekir. Planlı ve bilinçli olarak yapılan bu olaydan ilçenin mülki amirlerinin haberdar olmaması imkansızdır. Emniyet güçlerinin de haberi vardır. Sorumlular bellidir. Heykel dikildikten 4 gün sonra müdahale gelmiştir” dedi.

PARTİ İÇİ AYRIŞMA YOK

Ülkücü hareketin sesini yükseltmesi ve ülke genelinden tepkiler gelmesiyle müdahalenin yapıldığını ifade eden Kaplan “Açılım tavizleri terör örgütü liderlerinin heykelinin dikilecek duruma gelmesine sebep olmuştur. Yaşananlarla ilgili Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin arkasındayız. MHP olarak ülke genelinde Genel Başkanımızın Lice ile ilgili görüşleri başta olmak üzere tüm açıklamalarının arkasındayız. CHP'de olduğu gibi biz de parti içi ayrışmalar yoktur” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10