Sakin olmak hayat kurtarır

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 15.yıldönümü dolayısıyla, önceki gün Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi'ndeafet eğitimi ve tatbikat düzenledi.

Tekirdağ 22.08.2014 13:13:00 0
Sakin olmak hayat kurtarır

PLANLI HAREKET EDİLMELİ

Depremde hayatını kaybeden on binlerce vatandaşı anmak ve deprem farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen eğitimde Şube Müdürü Aslan Mehmet Coşkun; kurumun ülke genelinde ve Tekirdağ'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deprem başta olmak üzere doğal tehlikelerin Türkiye'nin bir gerçeği olduğuna dikkat çeken Coşkun, “Bu bilinç ile afet ve acil durumlarda eğitimli ve planlı hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

BİLGİLİ VE HAZIRLIKLI OLMAKLA MÜMKÜN

Coşkun, afetler konusunda bilgi sahibi olup, önlemler alarak; bireysel hazırlıkları tamamlayarak ve güvenli yaşam kültürünü hayatın tüm alanlarına taşıyarak afetlerle birlikte yaşanılabileceğini ifade ederek “Güvenli yaşam kültürü her türlü tehlikeye karşı bilgili ve hazırlıklı olmakla mümkün” dedi.

DEPREMDEN SONRA YAPILAN YAPILAR DAHA GÜVENLİ

Coşkun, Marmara depreminin ardından inşa edilen yapıların daha güvenli olduğunu ifade ederek “Depremden sonra yapılan binaları tercih etmek daha doğru. Hazır betonla inşa edilmiş bir yapının duvarına çivi bile çakmak çok zor. Bu beton kalitesini ve sağlamlığını gösteren bir unsur. Tabi sadece bu yeterli değil. Her birey, depremden önce bir deprem hazırlığı yapmalı. Buna öncelikle, deprem riskine karşı hazırlık ve korunma bilgilerinin öğretildiği eğitim programlarına katılmakla başlanmalı. Dolayısıyla, ev ve işyerlerimizde deprem anında hareket edebilecek, kayabilecek düşebilecek ve kırılabilecek herşey tehlikeli olduğundan tüm eşyaları deprem sarsıntılarına karşı sabitlemeliyiz yada yerlerini değiştirmeliyiz” dedi.

'SAKİN OLMAK HAYAT KURTARIR'

Deprem sırasında yapılması gerekenler hakkında da bilgiler veren AFAD Şube Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, temel kuralın 'sakin olmak' ve 'paniğe kapılmamak' olduğunu söyledi. Deprem anında herkesin paniğe kapılarak 'bilinçsizce' koştuğuna vurgu yapan Coşkun, bu durumun ölümcül sonuçlara neden olabildiğine dikkat çekti.

TATBİKAT DA DÜZENLENDİ

Eğitim programı kapsamında tatbikat da gerçekleştirildi. Teorik eğitim ardından hastane otoparkında yapılan tatbikatta, senaryoya göre; saat 17:15'da meydana gelen depremin ardından, hastanenin 3. katında bulunan hastalar ile personeller kurtarıldı.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10