İşitme engelliler lokal için Akay'dan destek istedi

Çerkezköy'de bir araya gelerek lokal kurmak isteyen işitme engelliler, dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek yer tahsisi konusunda destek istedi.

Çerkezköy 22.08.2014 15:42:00 0
İşitme engelliler lokal için Akay

“DESTEK İSTEDİLER”

Çorlu İşitme Engelli Spor kulübü tercümanı Mehmet öksüz ve Çerkezköy’de lokal açmayı planlayan işitme engelli üyeler Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Çerkezköy’de kurulması planlanan lokal için Vahap Akay’dan destek istediklerini kaydeden Öksüz “Çorlu İşitme Engelli Spor Kulübü olarak bu arkadaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Kendileri Çerkezköy işitme engelliler adına bir lokal kurmak istiyorlar. Biz girişimlerde bulunduk ve evraklarımız hazırlanıyor. Yer konusunda bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.

“YER VEREMEYİZ”

Çerkezköy Belediyesi olarak lokal yapılabilecek bir yerlerinin mevcut olmadığını kaydeden Akay “Bizim dernek kiralama gibi bir durumumuz da söz konusu değil. Artık Büyükşehir Belediyesi olduk ve bu konularda yasa değişiklikleri oldu. Biraz mevzuat değişiklikleri var ve bu yüzden şu anda bir şey söyleyemeyiz. Lokal olarak özellikle de belediyeye ait bir yer verme gibi bir şansımız yok” diye konuştu.

“FEDERASYONU BİLDİRMEK GEREKİYOR”

Belediyenin bodrum katında Belediyenin yer talebinde bulunabileceğini söyleyen Öksüz “İşitme engelli arkadaşlarımız birkaç vatandaşla görüşmüşler ve belediye başkanının kendilerine yardımcı olabileceğini ifade etmişler. Arkadaşlarımız belediyenin bodrum katı olabilir diyorlar. Daha önce burada tekvando salonu varmış ve bu alanın kendileri için uygun olduğunu söylüyorlar. O da olmadı maddi durumu iyi olan vatandaşlarla görüşülerek bizlere yardımcı olabilir misiniz? Bu konunun bir hafta 10 gün içinde netliğe kavuşturup federasyona bildirilmesi gerekiyor” dedi.

YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Öksüz’ün bu sözleri üzerine konuşan Akay “Belediye binasında her hangi bir alan tahsis edilemez. Daha önceden bir salonumuz bulunuyordu. Sizin için gerekli merciler ile görüşüp yardımcı olmaya çalışacağız. Başkan Yardımcılarımız ile görüştükten sonra sizlere gerekli yönlendirmeler yaparız” dedi.

“BİZE KATKIDA BULUNUYOR”

Kurulacak olan lokalde amaçlarının işitme engelli vatandaşları kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu kaydeden Öksüz “Maddi durumu iyi olan iş adamlarının yada protokol üyelerinin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Kurulacak olan lokal sayesinde işitme engelliler  kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar ve özgüvenlerini de kazanmış olacaklar. Dernek açıldığı zaman Türkiye genelinde futbol, voleybol ve hentbol maçları olacak. Turnuvalara gitmeden önce sizlere bir hafta 10 gün önceden haber verilecek ve araç yada yakıt gibi yardımınız da olabilir mi?” dedi.

İMKANLARIMIZ KISITLI

Bu konularda çeşitli taleplerin olduğunu kaydeden Akay “Elimizdeki imkanlar dahilinde bir aracı yönlendirmeye çalışıyoruz. Bugünden tarihi verip o güne söz vermem doğru olmaz. Belediye olarak akaryakıt verme gibi imkanımız yok. Çeşitli ihtiyaçlarda Belediyeye ait aracımızı vatandaşlarımıza vermeye çalışıyoruz. İmkanlarımız  kısıtlı  ve kısıtlı imkanlar çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10