Genç Kaşifler Treni yola çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, 'Genç Kaşifler Treni' projesi kapsamında hazırlanan tren, yola çıktı.

Bölgede Gündem 22.08.2014 15:46:00 0
Genç Kaşifler Treni yola çıktı

TÖREN DÜZENLENDİ

Edirne Gar İstasyonu’ndan düzenlenen, ‘Gençlik Kaşifler Treni’ programına, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz da katıldı. Programda konuşan Yılmaz, “Yolcuğa çıkacak olan gençlerimizin, ecdadımızın tarihte ulaşmış olduğu yerleri görmesini, bizi temsil etmesini ve orada edindiği bilgileri, hissettiği duyguları Türkiye’ye döndüğü zaman çevresinde etrafında kimler varsa, onlarla paylaşmalarını hedefliyoruz” dedi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de proje katılan gençlere başarılar diledi.

ÇEŞİTLİ KENTLERİ ZİYARET EDECEK

Üniversite öğrencileri ve mezunlarının faydalanabildiği Genç Kaşifler Treni, Romanya’nın Bükreş, Macaristan’ın Budapeşte, Avusturya’nın Viyana, Hırvatistan’ın Zagreb, Bosna-Hersek’in Saraybosna, Sırbistan’ın Belgrat, Makedonya’nın Üsküp, Kosova’nın Priştine ve Yunanistan’ın Selanik kentlerine ziyaretler gerçekleştirecek. Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki gençleri ağırlayacak olan tren, 22 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde erkek, 05 Eylül-17 Eylül tarihlerinde ise bayan misafirlerini taşıyacak.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10