Çerkezköy'den Şengal'e dayanışma ağı

Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu tarafından Şengal'deki vatandaşlara yardım için düzenlenen kampanyaya, Çerkezköy'de geçtiğimiz yıl Ekim ayında kurularak faaliyete başlayan ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 24.08.2014 15:53:00 0
Çerkezköy

 

TIRLA GÖNDERİLDİ

Dernek başkanı Metin Han, dernek yönetimi Hakkı Koçhan, Uygar Bingöl ve Nurettin Bulut’un girişimleri ile toplanan kuru gıda, elbise, ayakkabı, battaniye, yorgan, halı gibi malzemeler, Şengal’deki insanlara ulaştırılmak üzere dün tırla gönderildi. IŞİD’in saldırılarından kaçan Ezidi halkının Şengal Dağında açlık ve susuzlukla mücadele ettiğini, birçok insanın bu nedenle yaşamını yitirdiğini anımsatan Dernek Başkanı Metin Han, “Göç etmek zorunda kalan Ezidiler barınma, gıda ve salgın hastalık gibi sorunlar ile karşı karşıyadır. Hemen yanı başımızda meydana gelen katliam ve devam eden insanlık dramına kayıtsız kalmak mümkün değil” dedi.

 

 

 

YARALARIN SARILMASINA KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK

Çerkezköy’de yaşayan Vartolular olarak, Şengal’deki insanların yaralarının sarılmasına az da olsa katkıda bulunabilmek amacıyla böyle bir yardım kampanyası düzenlediklerini söyleyen Metin Han, “Oradaki insanların ihtiyaçlarını giderebilmek adına Çerkezköy’den Şengal’e dayanışma ağını kurmaya çalıştık” dedi. Yatak, battaniye, yastık, çocuk kıyafetleri ve kuru gıda gibi acil olarak gerekli eşyaları topladıklarını dile getiren Han, duyarlı davranarak kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10