Bıldırcın ve üveyk avı başladı

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı kara avcılığındaki yeni kurallarla ilgili avcıları bilgilendirdi.

Kapaklı 24.08.2014 15:57:00 0
Bıldırcın ve üveyk avı başladı

İZİNLER İNTERNET ÜZERİNDEN ALINACAK

Av sezonunun 16 Ağustos’ta domuz avı ile başladığını anımsatan Arıcı, “Avcılar için yeni kurallar getirildi. Haritalarda belirlenen devlet ve genel avlak olarak ayrılan yerlere izin almadan girip avlanma yapılmayacak” dedi. Bu sahalara avlanma günü olarak belirlenen, Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri dışında da alınacak izinle avcılık yapılabileceğini ifade eden Arıcı “İzinler internet üzerinden AVBİS’ten 1 veya 5 gün önce alınabilecek” dedi.

BILDIRCIN VE ÜVEYK AVI DA BAŞLADI

Kapaklı’da Pınarça ve Uzunhacı olmak üzere iki genel avlak bulunduğunu söyleyen Arıcı “Avcı arkadaşlarımız ve üyelerimiz cezalı duruma düşmemeleri için kurallara kesinlikle uymalı. Bu bölgelerin dışında kalan ve haritalarda beyaz görünen sahalara, serbest olan av günlerinde izin almak gerekmiyor” dedi. Bölgede 16 Ağustos’ta başlayan domuz avının 15 Şubat 2015’te sona ereceğini ifade eden Arıcı “23 Ağustos’ta başlayan bıldırcın ve üveyk avı 23 Kasım’da sona erecek. Tavşan avı 4 Ekim’de başlayacak ve 4 Ocak 2015’te sona erecek. Çulluk ve ördek avı ise 1 Kasım’da başlayıp 22 Şubat 2015’te sona erecek” dedi.

İDARİ PARA CEZALARI

2014-2015 av sezonu idari para cezaları ile ilgili de bilgiler veren Kadir Arıcı, “Avcılık belgesi olmadan avlanmak 454 TL, avlaklarda izin almadan avlanmak 225 TL, yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamak 302 TL, avlanma süreleri dışında avlanmak 302 TL, ışıkla, teyple, yasaklanmış araç gereçle avlanmak 225 TL” dedi.

YENİ KURALLAR GETİRİLDİ

Eskiden güme olarak bilinin su kenarlarındaki bekleme yerlerinin avcı barınağı olarak isim ve şekil değiştirdiğini söyleyen Arıcı “Su olan bölge tapulu arazi olacak, yapılacak barınağın tüfek atmak için mazgalı olmayacak ve içinde en fazla üç kişi bulanacak. Tüfekler boş ve kılıflarında kalacak, bu barınak toprak altında bulunmayacak. Kullanılacak barınak dernek ve il şube müdürlüğünce numaralandırılacak, sorumluluğu tapu sahibi kişide olacak. Kullanım sahibi dışındaki kişiler tarafından da üç kişiyi geçmemek koşulu ile kullanılabilecek” dedi. Arıcı, tüm avcıların ve üyelerin yeni av sezonunu yasalar ve kurallara uyarak geçirmelerini temenni etti.

Haber /Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10