Öztrak: AKP fırtınaya karşı hazırlıklara başlamalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, son 11 yılda Kamu İhale Kanunu'nda yapılan değişiklikleri değerlendirdi.

Tekirdağ 24.08.2014 18:22:00 0
Öztrak: AKP fırtınaya karşı hazırlıklara başlamalı

“İŞLEVSİZ HALE GELDİ”

Öztrak, soru önergesine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği yanıtı değerlendirerek “8 Temmuz 2014 tarihli soru önergeme Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği yanıtlar 2002 yılında kabul edilen 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun tamamen işlevsiz hale geldiğini gözler önüne seriyor. Bakanın verdiği bilgilere göre 2003 yılından bu yana Kamu İhale Kanunda 32 kez değişiklik yapılmıştır. Bunun sonucunda Kanunun 135 maddesinde değişikliğe gidilmiştir” dedi.

“113 KEZ DEĞİŞTİRİLDİ”

Maliye Bakanı’nın cevabından son 11 yılda Kamu İhale Kanunu’nda neredeyse her dört ayda bir değişik yapıldığının anlaşıldığını söyleyen Öztrak “Ayrıca 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun kendisinin toplam 70 maddeden oluştuğu dikkate alındığında son 11 yılda 135 madde değişikliği bazı maddelerinin bir defadan fazla değiştirildiği anlamına gelmektedir. Diğer taraftan, soru önergesine verilen cevaptan ikincil mevzuat olarak bilinen Kanunla ilgili yönetmelik ve tebliğlerde de son 11 yılda 81 kez değişikliğe gidildiği anlaşılmaktadır. Böylece İhale Mevzuatı toplamda 113 kez değiştirilmiştir” dedi. 

“BEDELİ ÇOK DAHA AĞIR OLACAK”

Küresel ekonominin önümüzdeki beş yılının, geçtiğimiz beş yıl kadar elverişli olmayacağını söyleyen Öztrak “Ekonomide işlenen hata ve günahları saklayacak likidite şalının boyu önümüzdeki günlerde kısalacak. Hükümetin ekonominin günlük işleyişine artan müdahalelerinin ve keyfi yönetiminin bedeli, böylesine kritik bir konjonktürde, çok daha ağır olacak. Önümüzdeki bir yılda toplam 225 milyar dolarlık dış finansmanı bulmak zorunda olan bir ekonominin hata yapma lüksü yok. AKP kural, kurum ve hukukun üstünlüğü ile çatışmayı derhal bir kenara bırakarak, hızla yaklaşan fırtınaya karşı hazırlıklara başlamalıdır. Aksi halde borca batan ailelerimizin bankalara teslim edeceği ev tapuları ve araba ruhsatları ile işsiz kalacak gençlerimizin vebali AKP iktidarının üzerinde olacak” dedi.

Haber Merkezi

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10