Sıkıntı işsizlik değil, 'mesleksizlik'

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Gönül ve Fatih Keskin ile birlikte Gebze Tica

Çorlu 25.08.2014 11:54:00 0
Sıkıntı işsizlik değil,

ÖNEMLİ BİR YERDEYİZ

Çorlu TSO heyeti;  Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Meclis Başkan Yardımcıları; Oğuz Şerifalioğlu, Yücel Yılmazel, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Abdurrahman Aslantaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ercan Altınkaya, Sezgin Tekeli, Hüseyin Güneş ve Disiplin Kurulu Başkanı Mikdat Aydın, tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; "Gebze, Devlet Demir Yolları'nın ve havalimanlarının kesiştiği bir noktadadır. Coğrafi konum olarak son derece önemli bir yerde bulunuyoruz” dedi.

ARA ELEMAN SIKINTISI VAR

Sıkıntılarının işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu ifade eden Nail Çiler; “Ara eleman ve nitelikli eleman bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Yabancı firmalarda istihdam sayısı 15 bin 453'tür. Oto sanayi sitesinde çalışan sayısı 4750'dir. 707 iş yeri var. Ara eleman sıkıntımız olduğu için endüstri meslek lisesi yapıyoruz. İstanbul Metrosu'nun buraya gelmesi için çabalıyoruz” dedi.

 

 

"TRAKYA'NIN EN BÜYÜK OSB'Sİ VELİMEŞE OSB'DİR"

Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; “Bizim yeni kurulan 8 OSB'mizle birlikte toplam 13 OSB'miz vardır. 2011 yılında Islah OSB'ye başladık. Şu anda Velimeşe, Türkgücü, Ergene 1, Ergene 2, Çerkezköy, Yalıboy OSB vardır. Velimeşe OSB, Trakya bölgesindeki en büyük OSB'dir. İçerisinde 211 tane fabrika bulunuyor. Bu fabrikaların arıtma ihalesi yapıldı. Velimeşe OSB'den Marmara Denizi'ne 18 km'lik derin deşarj edeceğiz. Derin deşarjımız -41 metrede gerçekleşecektir. Bu işlemler sırasında günlük 1100 ton çamur çıkacak. Bu çamurları kurutma ve yakma üzerinde çalışıyoruz. Birbirini takip eden projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

"KENTLER ARASINDA Kİ İŞ BİRLİĞİ SİNERJİ YARATACAK"

Akgün; Odalar arasında kurulacak işbirlikleriyle kentlerin gelişmelerinin hızlanarak olumlu sonuçlar elde edeceğini ifade ederek “Kentlerimiz arasındaki işbirliği ile oluşturulacak sinerji gelişimimize büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Çorlu TSO heyeti, Kocaeli Ticaret Odası’nda da (KTO)  Meclis Başkanı Bülent Karayüz, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Coşan, Yönetim Kurulu Üyeleri; Fuat Berna, Yusuf Ziya Uludüz, Murat Altun, Meclis Üyesi Mehmet Kaya ve Genel Sekreter Y. Oktay Baltalı tarafından karşılandı.

KOCAELİ BİR SANAYİ LİMANI

Kocaeli Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ; “Bizim odamız uzun yıllar önce Sanayi Odası ile ayrıldı. Biz birlikte fuar düzenleyip istişarelerde bulunuyoruz. Onlara üye olan bir firma aynı zamanda bize de üye olmak zorundadır. Bence ayrı odalar olmasının bir mantığı yoktur” dedi. Özdağ, yapısal sorunların derinine inerek esnaf ve tüccarın işini geliştirmek istediklerini söyledi.      Çorlu TSO heyeti, Kocaeli Sanayi Odası’nda da  Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Meclis Üyesi Kadir Decdeli, Genel Sekreter Mehmet Barış Turabi tarafından karşılandı. Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; “Kocaeli'nin yaklaşık 70 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Yaptığımız çalışmalarda dünya sıralamasında 65'nci ülke konumundayız. Kocaeli bir sanayi limanıdır” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10