3. Tarım Bölgesi Çalıştayı Tekirdağ'da yapıldı

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Tarım Bölgesi Çalıştayı Tekirdağ, Bursa, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova illeri temsilcilerinin katılımıyla Tekirdağ Ramada Otel'de yap

Tekirdağ 25.08.2014 15:05:00 0
3. Tarım Bölgesi Çalıştayı Tekirdağ

BAKANLIĞA SUNULACAK

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılı resmi olarak Uluslararası Aile Çiftçiliği yılı ilan edildi” dedi. Sarıkoca, çalıştayın Tekirdağ’da yapılmasının Tekirdağlı çiftçiler ve firmalar açısından önemli bir kazanç olduğunu dile getirerek “Bakanlığımız 81 ilimizi 9 gruba ayırarak çalıştay yapma kararı aldı. 9 gruba alınan bölgelerin çalıştaylarından biri de Tekirdağ’da düzenleniyor. Marmara Bölgesi’nde bulunan Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Yalova ve Bursa illerini kapsayan katılımcılar aramızda. Arkadaşlarımız burada 4 gruba ayrılarak sunumlarda olduğu gibi çalışmalarına başlayacak. Katılımcı gruplarımızın çalışmalarını birleştirip rapor haline getirerek bakanlığımıza sunacağız” dedi.

YÜZDE 60’I İŞLENEBİLEN TARIM ARAZİSİ

Tekirdağ'ın tarım alanında ülke ekonomisine katkısının büyük olduğunu belirten Sarıkoca, Tekirdağ’ın 6 milyon 313 bin dekar olan toplam yüzölçümünün yüzde 60’ının işlenebilen tarım arazisi olduğunu söyledi. Tekirdağ’ın Trakya bölgesinde en fazla tarım arazisine sahip olan bölge olduğunu dile getiren Sarıkoca “Çiftçi kayıt sistemimizde 26 bin 500 civarında kayıtlı çiftçi bulunmaktadır. Ülkemizin buğday üretiminde yüzde 5, ayçiçeği üretiminde yüzde 25, kanola üretiminde ise yüzde 60 pay oranı Tekirdağ iline ait” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10