Bölgesel Lojistik Deposu hizmete girdi

Tekirdağ'da Ocak ayında yapımına başlanan AFAD "Bölgesel Lojistik Deposu" hizmete girerken, depoda 96 adet konteyner bulunan depoda 6 güvenlik görevlisi 1 forklif operatörü 1 depo sorumlusu olmak üzere Å

Tekirdağ 26.08.2014 13:10:00 0
Bölgesel Lojistik Deposu hizmete girdi

AFET SONRASI BARINMA İHTİYACI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Bölgesel Lojistik Bürosu ile ilgili bilgi veren Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, afet sonrasında afetzedelerin barınma, sağlık ve iaşe gibi acil ihtiyaçlarının hızlı ve etkin bir şekilde karşılanması amacıyla inşa edilen lojistik depodaki konteynerlerin içerisinde çadır, yatak, battaniye, ısıtıcı ve mutfak setinin bulunduğunu ifade etti.

İHTİYACIN TAMAMININ 12 SAATTE ÇIKMASI HEDEFLENİYOR

Bir afet anında, birinci yardım malzemesi aracının 1 saat, toplam malzeme ihtiyacının yüzde 40’ının ilk 6 saat içerisinde, toplam malzeme ihtiyacının tamamının ise 12 saat içinde depolardan çıkmasının hedeflendiğini ifade eden Erol “Depoların planlanmasında Türkiye öncelikle 15 farklı bölgeye ayrılmış ve bu bölgelerde "Bölgesel Afet Lojistik Depoları" kurularak hizmete alındı” dedi.

27 İLDE HİZMETE ALINDI

Tüm 81 ilin dahil olduğu ‘Türkiye Afet Müdahale Planı’ üzerinde entegre bir sistemin hayata geçirilmeye çalışıldığını dile getiren Erol “Bölgesel Afet Lojistik Deposu ile Tekirdağ Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilk versiyonunu tamamlamış olduk. Yapılan çalışma lojistik destek anlamında tüm Türkiye’yi kapsayacak bir alt yapıya sahiptir. Şimdilik 27 ilimizde bu lojistik depolar yapılarak hizmete alındı” dedi.

PLANLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bölgesel Lojistik Depoların yapılma amacının “Afetler sonrasında, içerisinde gerekli her türlü acil yardım malzemesinin bulunduğu konteynerleri planlanan süre içerisinde afet bölgesine ulaştırmak” olduğunu dile getiren Erol, “İçerisinde; 112 Acil Çağrı Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün bulunduğu "Tekirdağ AFAD Yerleşkesi" için planlama çalışmaları devam ediyor” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10