Üniversitenin varlığı Çerkezköy'e güç katıyor

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, dün Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Çerkezköy 26.08.2014 15:13:00 0
Üniversitenin varlığı Çerkezköy

TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR ŞEKİLDE AÇMAK İSTİYORUZ

Sabah saat 10.00’da ÇEMYO Müdürü Prof.Dr.Ercan Buluş, Öğretim görevlileri Özlem Göksel Berkdemir ve Taha Aslanlı ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret eden Şimşek, Veliköy’deki üniversite inşaatında katkısı olan herkese teşekkür etti. Yeni binayı incelemek ve eksiklerini tespit etmek amacıyla Çerkezköy’e geldiğini söyleyen Şimşek “22 Eylül’de dersler başlayacak. İnşallah orayı eğitim öğretim de tam teşekküllü bir şekilde açmayı planlıyoruz” dedi.

 

 

ÖNEMLİ MESAFE KAT EDİLDİ

En esaslı meselelerinin eğitim olduğunu söyleyen Çerkezköy Kaymakamı metin Kubilay da “Okul öncesi eğitimden başlayarak yüksek öğrenimi de içine alan, yaygın eğitim ve hayat boyu öğrenme kısmını da kapsayan eğitim konusunu çok önemsiyoruz. Zaten gücümüzü ve enerjimizi bu doğrultuda harcamaya çalışıyoruz” dedi. Kubilay, ilçede eğitim konusunda önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Çerkezköy sanayisinin bölgenin can damarı olduğunu dile getiren Kubilay “Yüksek öğrenimde, ilçenin gelişimi açısından son derece çok önemli. Sadece ilçenin kültürel değil ekonomik açıdan da bu binanın katkısı büyük olacak. Oraya taşınmakla beraber ilçemizde ihtiyaç duyduğumuz özellikle kalifiye eleman konusunda yükseköğretimin sizlerin verdiği destekle her şey daha da iyi olacak” dedi. İlçenin ihtiyaç duyduğu yeni alanlarda bölümlerin açılmasını bekleyeceklerini söyleyen Kubilay, Veliköy’deki kampusun örnek bir kampus olacağını söyledi.

 

 

YER ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

Kaymakam Kubilay, yüksekokulun boşaltılacağı binada da yeni projelerin olacağını ifade ederek “Çerkezköy’de nitelikli eleman yetiştirilmesine ve gelir seviyesinin yükseltilmesine yönelik halk eğitimi faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Bu anlamda bir halk eğitim merkezi teklifimiz var ve Aralık ayında netleşecek. Muhtemelen Aralık ayında da bakanlık programına girdikten sonra da ilçemize yeni bir Halk Eğitimi Merkezini kazandıracağız” dedi. Halk Eğitimi Merkezi ile ilgili yer arayışlarının devam ettiğini söyleyen Kubilay “Yüksekokul binası bizim ihtiyaçlarımıza fazlasıyla cevap verecek bir yer. Siz eski binayı boşaltmadan önce süreci başlattık. Ayrıca o binada eğitim ile ilgili de olan rehberlik araştırma merkezimizi de oraya almayı planlıyoruz” dedi.

 

 

GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLACAK

Çerkezköylü işadamlarını ve hayırsever vatandaşları yüksekokula katkı sağlamaya çağıran Kubilay “İhtiyaçlar devlet vatandaş işbirliği ile tamamlanacak. Bu binanın ilçemiz için de önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum” dedi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de üniversitenin her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. 014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında yeni kayıtlarla birlikte 30 bin 800 öğrencilerinin olacağını söyleyen Şimşek “Bazı üniversiteleri geçtik. Ciddi manada da destek alıyoruz ama biz istiyoruz ki gelişmeler sadece merkez de değil diğer ilçelerde de yaşansın” dedi. Yerel yönetimlerin sahip çıkması durumunda meslek yüksekokullarının kısa zamanda daha fazla mesafe kat edeceğini dile getiren Şimşek “Destek olmazsa yerinde saymaya devam ederler. Bunun en güzel örneğini ise Veliköy’de yaşıyoruz. Belki de ilk olacak ve çok güzel bir çalışma olacak. Yükseköğrenime sahip çıkmayı ilçenin geleceğine sahip çıkma olarak görüyorum” dedi.

TEKİRDAĞ’IN BÜYÜK CAZİBESİ VAR

Yüksekokullarda 18 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden rektör Şimşek “Bu kadar potansiyel olan da bir bölge yok ve şanslı bir bölgeyiz. Tekirdağ genelinin büyük bir cazibesi var. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yerel yönetimlere, sizlere ve bizlere bu konuda çok büyük görevler düşmektedir. Öğrencilere sahip çıkarsanız gereken desteği verirseniz öğrenciler de mutlu oluyorlar” dedi. Şimşek ve beraberindekiler saat 10.30’da da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

ESKİ BİNA ÇERKEZKÖY’E YAKIŞMIYOR

Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Akay, ziyaretlerinden dolayı Şimşek ve beraberindekilere teşekkür etti. Veliköy Belediyesi tarafından başlatılan okul inşaatında sona gelindiğini ifade eden Akay, Mevcut yüksekokul binasının Çerkezköy’e yakışmadığını belirterek “Biran evvel Veliköy’deki yeni binada eğitim öğretime başlansın istiyoruz. Eski binanın şartları artık Çerkezköy'e yakışmıyor. Yeni binayı bir an önce harekete geçirmek gerekiyor. Okulun alanının içinde belediyenin bir itfaiyesi bulunuyor.  Yıkılmadan kullanılabilir miydi diye istişarede bulunduk. Fena bir alan olmadığını ve ileriki günlerde ne şekilde orayı kullanacağımızı tam olarak düşüneceğiz” dedi. Akay, Belediye olarak ellerinde geldiğince katkı sağlamak istediklerini söyledi.

ÇERKEZKÖY’E GÜÇ KATIYOR

Ziyarette konuşan Rektör Şimşek de öğrencilere en kaliteli eğitimi vermek amacıyla yeni yapılan binanın yepyeni donanımlara sahip olmasını istediklerini ifade etti. Şimşek bunun için belediyeden destek beklediklerini belirtirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy Belediyesi’nin ve Çerkezköy’de bulunan tüm kurumların bu binaya sahip çıkacağını ifade etti. Tüm kurumlarla gerekli görüşmeleri yapmaya hazır olduklarını ifade eden Akay, “Üniversitenin varlığı Çerkezköy'e güç katıyor” dedi.

HAYRAN KALDI

Şimşek ve beraberindekiler belediye ziyaretinin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Şimşek ve beraberindekileri ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve üyeler karşıladı. Yenileme çalışmalarının ardından değişen ÇTSO binasına hayran kaldığını söyleyen Rektör Şimşek “Üniversiteyi güzel diye övünürken, burayı gördükten sonra üniversiteden bahsetmeyelim” diye konuştu.

TEKİRDAĞ’DA İLK OLACAK

Şimşek, desteklerinden dolayı ÇTSO’ya teşekkür ederek “Zaman zaman Çerkezköy’e gerçekleştirdiğim ziyaretlerde yeni yapılan okulumuzu ziyaret edip arkadaşlarımızdan eksiklikleri tespit ediyoruz. Ve sizlerden de bu sorunlar için talepte bulunuyoruz. Bugün ise Çerkezköy’e okulumuzun yeni eğitim ve öğretime yetişip yetişmeyeceğini öğrenmek için geldik. Eksikleri tespit ediyoruz ve sizlerin de desteğinizi bekliyoruz” dedi. Bu binanın Tekirdağ’da ilk olacağını söyleyen Şimşek “Örnek olarak Saray ve Muratlı’da da benzer binalar yapılıyor. Bu gençler hepimizin. Onlara her zaman sahip çıkmak gerekiyor. Bu binalar öğrencilere kazandırıldığı zaman onlarda çalışmaya daha çok gayret edecekler. Bölgenin bu binaların yapılması için önemli bir cazibesi bulunuyor” dedi.

CANLI ÖRNEĞİNİ ÇERKEZKÖY’DE GÖRDÜK

Şimşek, kendi döneminde üniversitelere güzel hizmetler kazandırmak istediğini ifade ederek “Güzel hizmetler kazandırırsak görevimizi yapmış oluruz. 2015 yılında üniversite hastanesini devreye sokmak istiyoruz. Hep birlikte olursak bunları kazandırabiliriz. Birlik ve beraberlik içinde güzel şeylere adım atabiliriz. Birlik beraberliğin canlı örneğini Çerkezköy’de gördük” dedi.

PRATİKTE SIKINTILAR VAR

Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerin pratiklerde sıkıntı yaşadığını dile getirilmesi üzerine konuşan Şimşek “Meslek liselerden gelenlerin teorik bilgileri var ancak pratikleri zordur. Bunları dengelemek gerekiyor. Öğrencilerimiz üç gün eğitim ve iki gün staj yapıyorlar. Bununla birlikte öğrencilerimiz bir fiil eksiklerini giderme imkanlarını yapıyorlar. Tekstil bölümü öğrencilerinin her birini geçtiğimiz yıl fabrikalara dağıttık. Bir yıl fabrikada çalıştılar. O fabrikada stajın sonunda öğrenciyi istihdam etmek istiyorlar. Bu yerlerin sayısını artırmamız gerekiyor” dedi. Öğrencinin birkaç gün teorik, diğer günler pratik eğitim görmesi gerektiğini ifade eden Şimşek “Bunu yaparsak Türkiye’ye büyük bir örnek olabilir. Organize Sanayi Bölgesi içersinde meslek yüksekokulları açmamız gerekiyor” dedi.

BÜYÜK PARALAR HARCAYARAK YAPMADIK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da ziyaretten dolayı Şimşek ve beraberindekilere teşekkür etti. ÇTSO binasının çok büyük paralar harcayarak yapmadıklarını söyleyen Kozuva “Çerkezköy’e yakışan bir yer kazandırmak istedik. Yönetimde inşaatçı,  mimar, bilgisayarcı arkadaşlarımız bulunuyor. Biz hepsini bir arada toplamaya gayret ettik. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik olan yerde de başarı artar” dedi.  Kozuva, Veliköy’de yapımı devam eden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun bölgeye büyük bir değer katacağına inandığını ifade ederek, binada eğitim öğretimin sorunsuz bir şekilde başlamasını temenni etti.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10