Veliler ortaokul için imza topladı

Fevzipaşa'da yeni yapılan ilkokul binası 8 Eylül'de eğitime açılacak. Okulun ortaokul olarak açılmasını isteyen öğrenci velileri, bu konuda imza topladı.

Çerkezköy 26.08.2014 15:28:00 0
Veliler ortaokul için imza topladı

EĞİTİME AÇILACAK

Fevzipaşa İlkokulu’nun 21 derslikli yeni binası 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı başında 8 Eylül’de öğretime açılacak. Okulun iç donanımının tamamlandığını dış korkuluklarının yapımının ise devam ettiğini söyleyen yetkililer “Yeni binanın öğrenime açılmasıyla birlikte okulda eğitim öğretimde de her hangi bir sıkışıklık yaşanmayacak” dedi.

İMZA TOPLADILAR

Fevşipaşa’da daha önce ortaokulun da olduğunu, fakat binanın zemininde çatlama nedeniyle binanın yıkıldığını ve ortaokul bölümünün kapatılarak öğrencilerin taşımalı olarak başka okullara gönderildiğini anımsatan veliler “Bu taşıma yöntemi velilere büyük bir maddi külfet getiriyor. Biz Fevzipaşa mahalle sakinleri olarak okulumuzda Orta Okul’un da olmasını istiyoruz. Bunun için bine yakın imza topladık. Toplanan imzaların dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

BAŞKA OKULLARDA EĞİTİM GÖRÜYORLAR

Okulun bir bölümünün ortaokul olarak eğitim öğretime açılması için toplanan imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini ifade eden veliler “Daha önce mahallemizdeki Fevzipaşa İlkokulu’nun bir bölümü orta okul olarak hizmet vermekteydi. Bu kaldırılınca yaklaşık 5-6 yıldan bu yana mahallemizde orta okula giden çocuklar başka okullara gitmek zorunda kaldı. Ailesinin maddi gücü yeten öğrenciler okula servisle giderken, ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ise yağmurda çamurda okula yürüyerek gitmek zorunda kaldı” dedi.

HER VELİNİN UZAK OKULA GÖNDERMEYE GÜCÜ YOK

Fevzipaşa İlkokulu’nda bu yıl eğitim öğretime açılacak olan yeni binanın ortaokul olarak eğitim öğretim vermesini istediklerini söyleyen veliler “Yetkililerin, dilekçelerimizi dikkate alarak gereğini yapmasını istiyoruz. Çünkü her velinin çocuğunu uzak okula göndermeye gücü yok” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10