Tekirdağ'da şube müdürlüğü kurulacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 43 ilde su ürünleri konusunda şube müdürlüğü kurulacak.

Tekirdağ 26.08.2014 15:51:00 0
Tekirdağ

43 İLDE KURULACAK

Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, bartın, Yalova ve Düzce'de su ürünleri konusunda şube müdürlükleri oluşturulacak.

550 MİLYON DOLARA ULAŞTI

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada “Türkiye'de su kaynaklarından avcılık ve yetiştiricilik yoluyla yılda ortalama 600-700 bin ton su ürünleri elde ediliyor. Ülkede önemli bir balıkçılık filosu bulunuyor. Türkiye'de su ürünleri avcılığı yapan 19 bin 699 balıkçı gemisi, yetiştiricilik faaliyetlerinde kullanılan 2 bin 353 tesis var. Her geçen gün artan su ürünleri ihracatı 2013'te miktar olarak 100 bin tona, değer olarak 550 milyon dolara ulaştı” denildi.

KISTASLAR GÖZA ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR

Balıkçılık ve su ürünlerinin yapısı ve özelliği itibariyle diğer tarımsal faaliyetlerden farklılık arz ettiği, farklı görevlerin aynı şube müdürlüğü tarafından yürütülmesi nedeniyle şikayetlerin arttığı ifade edilen açıklamada, sektörün talepleri ve denetimlerde etkinliğin arttırılması için taşra birimlerinde müstakil şube müdürlüklerinin kurulması kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, şube müdürlüğü kurulacak 43 ilin belirlenmesinde ilin su ürünleri potansiyeli, balıkçı gemisi, kontrol gemisi, yetiştiricilik işletme sayıları, üretim miktarları ve büyükşehir olması gibi kıstasların göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10