Yöresel el sanatları ve tatlar tanıtılacak

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2014 başında uygulanmaya başlanan "Tourism Paths of the Black Sea Region Project – BSB TOUR (Karadeniz Havzası Turizm Yolları Projesi" kapsamında "Karadeniz Havzası Y

Bölgede Gündem 26.08.2014 16:04:00 0
Yöresel el sanatları ve tatlar tanıtılacak

3 GÜN SÜRECEK

Etkinlik 19 – 21 Eylül tarihleri arasında Tekirdağ sahil alanında düzenlenecek. 3 gün sürecek etkinliğe, İstanbul, Trakya Bölgesi, Doğu Marmara Bölgesi ve Yunanistan, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna, Gürcistan ve Ermenistan’dan katılım bekleniyor. Organizasyonu ulusal ve yerel basın da takip edecek. Katılımcılar kendileri için ayrılan ücretsiz stantlarda yöresel el sanatları ürünleri ve yöresel tatların tanıtım ve satışını yapacaklar.

TRAKYAKA TARAFINDAN KOORDİNE EDİLİYOR

7 ülkeden 9 temsilci kuruluşun ortaklığı ile Karadeniz Havzasındaki turizmin sürdürülebilirliğin sağlanması, ortak ülkeler arasında turizm işbirliği ağı oluşturulması, sınır ötesi bir turizm ağının oluşturulmasıyla geleneksel ürünlerin üretimi ve pazarlanması, Avrupa ve Karadeniz Havzası ortak ülkelerde ürünlerin tanıtımı için değişik organizasyonların düzenlenmesi ve Karadeniz Havzasında yer alan yöresel tat ve gıdaların tanıtımı amacıyla 01 Ocak 2014 tarihinde başlayan projenin Türkiye’deki etkinlikleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından koordine ediliyor. Hedef bölgelerdeki turizmin ve geleneksel ürünlerin mevcut durumunun incelenmesi; turizm raporunun hazırlanması, anket çalışmaları, yöresel ürünlerin tanıtımı konusunda ihtisas gruplarının oluşturulması ve çalıştayların düzenlenmesi gerçekleştirilecek faaliyetler arasında yer alıyor. Proje kapsamında  ‘Karadeniz Havzasında Yöresel Ürünler ve Tatların Tanıtımı’ etkinliğinin Eylül 2014’te, Trakya ve Doğu Marmara Bölgesi ve 7 ortak ülkenin katılımıyla Trakya’da gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10