Cam ambalaj kumbaraları tanıtıldı

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından alınan, cam ambalaj atık kumbaralarının ve toplama aracı dün düzenlenen programla tanıtıldı.

Bölgede Gündem 26.08.2014 16:46:00 0
Cam ambalaj kumbaraları tanıtıldı

SAĞLIKLI BİR ÇEVRE BIRAKMALIYIZ

Tanıtım programında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, cam ambalaj atıkları kumbaralarının Edirne merkezin dışında diğer ilçelerinde de kullanılacağını belirtti. Edirne’yi bir bütün olarak gördüklerini söyleyen Gürkan “Edirne gerçekten Türkiye’nin en müstesna şehirlerinden birisi, insanlığın kadim şehirlerinden birisi. Bugün bütün kentlerde, bütün dünyada en büyük sorun atıklar. Gerek çevresel atıklar, gerek evsel atıklar, gerek cam atıkları veya diğerleri. İnsanız, çeşitli ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımızı çeşitli şekillerde gidermemiz gerekiyor. Ama geride de bu dünyada bizden sonra yaşayacak çocuklarımıza, torunlarımıza ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir doğa, çevre, ekolojisi korunmuş bir çevre bırakmamız gerekiyor” dedi.

YERİNDE TOPLAMA YAPILACAK

Cam kırığı firması Satın Alma Müdürü Serkan Şenay da tanıtım programında yaptığı konuşmada, cam kırığı firması olarak Edirne gibi tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan bir kentte faaliyet göstermekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Şenay, belediyeye hibe edilmiş kumbaraları toplama aracı ile yerinde toplama işlemi gerçekleştireceklerini söyledi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10